Categoria persoane fizice

Nr Persoana fizica nominalizata: Denumirea proiectului: Descrierea proiectului:
1 Stanciu Ramona Servicii complete si complexe pentru copiii diagnosticati cu autism si familiile acestora Inca de la infiintarea Asociatiei Parintilor Copiilor Autisti din Bacau, in 2008, Ramona Stanciu a fost pentru parintii ai caror copii au fost abia diagnosticati cu autism sau pentru cei care deja aveau un lung drum parcurs in aceasta lupta, un motor si o persoana de sprijin in depasirea situatiilor dificile. Incheind parteneriatul cu Fundatia "Episcop Melchisedec" - Filiala Bacau, doamna Stanciu a pus bazele Centrului de zi pentru persoane cu autism "Sf. Cosma si Damian" , un centru indelung asteptat de parinti si o solutie la nevoia de recuperare a copiilor diagnosticati cu autism in Bacau. Astfel, in februarie, dupa ce a obtinut sponsorizari, a castigat proiecte, a incheiat colaborari cu institutii si firme private, a fost inaugurat acest centru. Doamna Stanciu a facut posibila oferirea unei palete complete si complexe de servicii specializate: terapie ABA, terapie de stimulare senzoriala, hipioterapie, grupuri de suport pentru parinti si consiliere individuala. De asemenea, a mers in licee si a sustinut campanii de informare si sensibilizare pe tema autismului. Atat Comisia de Evaluare Complexa din cadrul DGASPC Bacau, cat si medicii psihiatri sau terapeutii ofera parintilor care au copii cu autism datele de contact ale doamnei Stanciu, stiind ca ea ii poate indruma si calauzi cu empatie si profesionalism pe drumul dificil catre recuperare.
2 Elena Andronache Dotare camera de joaca Spitalul Judetean de Pediatrie Obiectivul general al proiectului a constat in dotarea camerei de joaca pentru copiii internaţi în Spitalul Judeţean de Pediatrie, întelegand nevoile speciale ale acestora.
Principalele activitati desfasurate: identificare sponsori, dotare cameră de joacă, susţinerea copiilor singuri, consilierea părinţilor ai căror copii sunt internaţi, organizare activităţi ludice, socializare, etc.
3 Dr. Carmen Covrig Colaborarea foarte buna cu institutia noastra si evaluarea medicala a persoanelor cu probleme psihice in vederea identificarii unor masuri adecvate de protectie sociala Domeniul socio - medical
Internarea voluntara/ nevoluntara a persoanelor cu probleme de sanatate
Evaluarea medicala a persoanelor internate in vederea diagnosticarii  si a identificarii unor masuri de protectie sociala adecvate specifice fiecarui caz
4 Danut Gheorghies Burse Artis Daio si Concert Caritabil 1.Bursele Artis Daio:
Clubul Artis DAIO a oferit 10 burse la elevi cu situatii financiare precare si cu rezultate exceptionale la invatatura. Bursele au fost de in valoare de 500 lei fiecare si s a oferit in urma unei analize detaliate a elevilor propusi
http://www.youtube.com/watch?v=xsQ8vRxHM-Y
2. Concert caritabil :
Clubul Artis DAIO a organizat un concert caritabil pentru Asociatia Lumina in data de 5 decembrie 2012, la Teatrul de Vara, unde invitat special a fost Matteo.
Fondurile ramase in urma spectacolului au fost in valoare de 3000 de lei, bani ce s-au dus spre Asociatia Lumina, asociatie ce se ocupa de ingrijirea copiilor, adolescentilor şi adultilor care sufera de boli cu prognostic limitat de viata.
http://www.youtube.com/watch?v=OL3XWg42tVs
5 Danut Gheorghies Buresele Artis Daio Clubul condus de Danut Gheorghies a acordat in decursul anului 2012 10 burse in valoare de cate 500 de lei la 10 elevi din Bavcau, cu rezultate f bune la invatatura. Tot Danut Gheorghies a facut un concert caritabil sustinut de Mateo, in urma caruia s-au adunat 3000 de lei, bani donati Asociatiei Lumina.
6 Sora Monica Servicii rezidentiale copii defavorizati Casa de copii “Sf. Maria”  Barati este o asociatie non-guvernamentala româna, acreditata sa desfasoare servicii sociale in domeniul protectiei copilului si care functioneaza din anul 1997.
Înca de la înfiintare, Asociatia si-a propus sa-si ofere serviciile în scopul ocrotirii, cresterii  si educarii copiilor cu parinti decedati, abandonati sau care provin din familii dezorganizate. Asociaţia s-a înfiinţat la initiativa Episcopiei Romano-Catolice de Iasi şi a parohiei “Maria Frieden” din Vechta, Germania si încredintata în administrare Surorilor Oblate Asumptioniste, calugarite misionare
7 GEANINA SPIRIDUS UN NOU INCEPUT SPIRIDUS  GEANINA este PROF.INV.PRIMAR, SCOALA GIMNAZIALA ION CREANGA BACAU Pe langa munca exceptionala depusa pentru copii la catedra, are in scoalasi functii  neretribuite: este consilierul  educativ si coordonator de proiecte si programe
In afara de munca pe care o desfasoara in scoala, d-na Geanina Spiridus desfasoara si o multime de alte proiecte avand rol de 
- Coordonator-Voluntar la Fundatia “Stanca Veacurilor”, filiala BAcau - este implicata in proiectul educativ pentru persoanele private de libertate-  UN NOU INCEPUT
- Coordonator si Formator National  Al  Asociatiei Worldteach Europe (  cursuri de educatie parental si formarea cadrelor didactice)
- PARINTI EFICIENTI INTR-O LUME DEFICIENTA
-CUM SA NE CRESTEM COPIII
-PREDAREA CU STIL
*Vicepresedine-Voluntar in cadrul  Centrului de Creatie si Cultura Fineas Bacau
*Formator al Scolii de Excelenta IRSCA GIFTED EDUCATION
Proiectul  UN NOU INCEPUT
      Demareaza  in fiecare an la 1 ianuarie si se incheie la 31 iunie.Este un program al Fundatiei” Stanca Veacurilor” acreditat de Agentia Nationala a Penitenciarelor si sustinut in intreaga tara, in toate Penitenciarele, pentru femei, barbati, tinerii si minori, la regim inchis, deschis sau de maxima siguranta. Fiecare filiala isi personalizeaza proiectul, alegand locatia, metodele si materialele necesare, potrivite grupului tinta. Proiectul se desfasoara de 4 ani in Bacau, atat in Penitenciare cat si in scoli ( prevenirea delincventei juvenile).
         Echipa coordonata cuprinde 48 de voluntari, dintre care 20 sunt deosebit de active.
Persoanele( din detentie) cu care s-a lucrat in cei patru ani sunt in numar  de  aprox.400. In present se lucreaza cu doua grupe de femei, una de alfabetizare si doua grupe de tineri si minori, adica un numar de 150 -160 de persoane.
Activitati desfasurate in cadrul proiectului:
• Proiecte educative
• Vanzare de felicitari si martisoare( lucrate de pers. aflate in detentie)
• Expozitie la Muzeul de Arta (lucrate de pers. aflate in detentie)
• Activitati de Kraft
• Serbari
• Alfabetizare
• Actiuni de constientizare a Comunitatii
• Iesiri in Comunitate
8 Adre Muit Pentru intreaga activitate umanitara Centrul "Delfinul" pentru copii cu autism Bacau consider ca este unul dintre cele mai importante si de profunzime proiecte pe care Asociatia Betania le-a derulat pana in prezent, in conditiile in care se cunoaste atitudinea de neimplicare statului fata de aceasta categorie de copii. Ma refer atat la sedintele de terapie comportamentala individuala, care in unele cazuri ajung si la 20 pe saptamana. Cee ce nu este deloc putin.
9 Danut Gheorghies Hospice Casa Albert Donatii lunare facute catre Hospice Casa Albert a asociatiei Lumina din Comanesti, pe intreg anul 2012
10 CARMEN ZAHARIA FORUMUL NAŢIONAL AL DEZBATERILOR CONSILIULUI NAŢIONAL AL ELEVILOR Proiectul nostru se referă la motivarea elevilor de a participa activ la viaţa comunităţii, folosind metoda dezbaterilor Karl Popper  ca educaţie nonformală.
       În ultimii ani, în România, tinerii elevi din colegii şi licee s-au organizat în Consilii ale elevilor, în plan local, judeţean şi naţional. Uneori, activitatea acestor consilii este neunitară, cu probleme ce se pot contura în forma unor priorităţi naţionale dacă se discută în mod democratic, într-un concurs naţional al celor mai bune soluţii oferite de membrii CJE/CNE, folosind metoda dezbaterilor legislative.
   Proiectul FORUMUL NAŢIONAL AL DEZBATERILOR CONSILIULUI NAŢIONAL AL ELEVILOR, a urmărit organizarea  Competiţiei Naţionale de Dezbateri Legislative care se adresează elevilor de liceu  din consiliile locale, judeţene sau naţionale.
Scopul proiectului îşi propune să promoveze valorile în cadrul unei democraţii reale, să ofere elevilor  alternative ale educaţiei nonformale, să susţină  participarea activă la viaţa  comunităţii precum şi promovarea educaţiei pentru valorile UE.

     1. Intr-o primă etapă, în perioada aprilie-mai, am asigurat partea de selecţie şi de continuare a formării echipei naţionale de formatori ( 20 profesori) în cadrul programului specific dezbaterilor legislative.

     2. În etapa a doua, în perioada mai-iunie au avut loc dezbateri locale, organizate între membrii CJE cu scopul de a-i ajuta pe aceştia să se informeze corect, să identifice problemele specifice consiliilor şi tinerilor, cât şi de a exersa metoda dezbaterilor. Participarea a insemnat 500 elevi şi profesori in cadrul a 20 de dezbateri.

    3. În etapa a treia, a avut loc Competiţia Naţională de Dezbateri Legislative, care se adresează elevilor şi care se va desfăşura în perioada  9 – 13 iulie 2012 la Izvorul Mureșului, eveniment la care vor participa 100 elevi şi profesori. Această etapă face obiectul prezentei solicitări financiare.

       
Comments