Nominalizari - Categoria Institutii si Ong-uri

1.
Numele nominalizarii: Centrul European pentru Strategii Durabile  
Proiect: "Clubis"
Scurta descriere: Obiectivul general al proiectului a urmărit dezvoltarea capacităţii de muncă în echipă şi dobandirea unor cunostinţe concrete legate de piaţa muncii şi mediul de afaceri care sa contribuie la formarea si consolidarea competenţelor antreprenoriale.
Proiectul a urmărit abordarea a trei domenii: educaţional, tineret şi promovarea antreprenoriatului. Dintre activităţile relevante, le amintim pe cele din domeniul educaţional:
2014 - Clubis - Club de Afaceri pentru Elevi şi Tineri (Şapte colocvii de formare şi un workshop)
2015 - Clubis pentru carieră - Drupal pentru performanţă (Un curs de webdesign combinat cu un curs de iniţiere în antreprenoriat, destinat elevilor de liceu în scopul facilităţii abordării unei cariere de freelancer în webdesign)
2015 - 2016 - Cerc de Afaceri Clubis Junior (12 seminarii săptămânale de antreprenoriat, de câte două ore)
2016 - Clubis pentru carieră - Informare profesională pentru tinerii din penitenciar (Seminarii pentru orientarea în carieră)

2.
Numele nominalizarii: Asociatia Parintilor Copiilor Autisti din Bacau
Proiect: Camera de integrare senzoriala
Scurta descriere: Amenajarea camerei de integrare senzoriala a avut ca obiective:
- oferirea unui serviciu nou in comunitatea bacauana pentru copiii cu deficiente de procesare senzoriala, 
- informarea parintilor cu privire la aceasta categorie de probleme ce pot afecta invatarea, activitatile de joc si stima de sine a copiilor. Abordarea deficientelor de procesare senzoriala este relativ noua in Romania, dar recuperarea are un impact deosebit in viata acestor copii.  Pot avea astfel de deficiente atat copiii cu autism, sindrom Down, ADHD, dar si copii fara patologie. 
Activitati:
- achizitionarea de materiale specifice
- informarea institutiilor/specialistilor care vin in contact cu potentiali beneficiari (medici, psihologi, DGASPC, primarie)
- demararea activitatilor propriu-zise cu scopul stabilizarii sistemelor senzoriale
- informarea familiilor prin pagina de facebook Terapie de integrare senzoriala

3.
Numele nominalizarii: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău
Proiect: „Învăț, știu, pot”
Scurta descriere: Proiectul „Învăț, știu, pot” este implementat de DGASPC Bacău în parteneriat cu AJOFM și UNICEF. Obiectivul general este îmbunătățirea calității vieții adolescenților și tinerilor din instituțiile de ocrotire și din familiile sărace, prin investiția ăn formarea profesională și dezvoltarea abilităților pentru a le facilita accesul pe piața muncii. Activitățile derulate sunt următoarele:recrutarea ți selecția tinerilor, amenajarea și dotarea atelierului, de formare din cadrul Centrului „H. Coandă”, încheierea parteneriatului cu AJOFM, derularea cursului și lansarea atelierului în data de 22 septembrie 2016. 

4.
Numele nominalizarii: SCOALA GIMNAZIALA CUCUIETI
Proiect: ,, SA AJUTAM BATRANII "
Scurta descriere: Obiectivele:
a)formarea de responsabilităţi, respect si atitudini pozitive fata de personele vârstnice si fata de cei nevoiaşi
b)dezvoltarea aptitudinilor artistice , a gustului estetic , a spiritului de munca in echipa
c)cultivarea spiritului de intrajutorare, a activităţii de voluntariat
  Domeniul : educaţie civică, voluntariat, proiecte caritabile
Activităţi: 
 -Confecţionarea de felicitări pentru sărbătorile de iama, martisoare, felicitări pentru 8 Martie, felicitări de Paste ,diferite obiecte si comercializarea lor;
Lucrarile au fost expuse in holul scolii,in cadrul unei expozitii,apoi valorificate prin vânzare in şcolile din zona,in diferite institutii(scoli,primarie,biserici ortodoxe si catolice,etc.). Au fost cumpărate alimente si produse pentru curatenie, pentru cei mai nevoiaşi bătrâni si dăruite inaintea sărbătorilor de Paste.La activitate a participat si preotul preotul satului .
Pe 30 mai vor fi premiate cele mai bune lucrari ale elevilor.

5.
Numele nominalizarii: Fundația Comunitară Bacău
Proiect: Fondul Științescu 
Scurta descriere: Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor de la 6 până la 19 ani și își propune să să ofere elevilor alternative inovatoare pentru a-i ajuta să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate, în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă. Științescu este axat pe dezvoltarea curiozității, a creativității și a gândirii analitice. Schimbă perspectiva asupra metodelor de predare a științelor exacte și militează pentru educația participativă.

6.
Numele nominalizarii: Fundația Comunitară Bacău
Proiect: 8 Hours Overtime
Scurta descriere: FCB a invitat 30 de bacauani (oameni de afaceri, administratia publica, etc) sa "doneze" 8 ore din timpul lor unor cauze comunitare bacauane. Cauzele de anul trecut au fost: spitalul judetean -integrare in contextul medical bacauan, FSC -site pt vanzarea articolelor hand-made ale clubului Mozaic, fondul Stiintescu. Invitatii s-au impartit pe grupe de lucru. La final conducatorul gruplui a plecat cu idei si solutii pt cauza.

7.
Numele nominalizarii: Asociatia Betania
Proiect: Construirea Centrului de Servicii Integrate Plopana
Scurta descriere: In comuna Plopana a fost construit un centru care este destinat copiilor cu dizabilitati si celor care provin din familii extrem de sarace si au nevoie de sprijin pentru a supravietui si a se integra social. Ei sunt ajutati prin internediul unui proiect care urmaresti trei coordonate: educatie, sanatate si servicii sociale.
Proiectul a fost realizat de Asociatia „Betania” in parteneriat cu autoritatile locale. Primaria Plopana a pus la dispozitie terenul, apoi a turnat fundatia si placa de rezistenta, iar Betania a construit si dotat centrul cu sprijinul a mai multi voluntari olandezi. Intre serviciile asigurate de Centrul Comunitar se numara si planning-ul familial si consilierea pentru parinti.Comments