Nominalizari - Categoria Persoane Fizice


1.
Numele persoanei nominalizate: Apostol Marius Emanuel
Proiect: Da-ti intalnire cu o carte!
Descrierea proiectului: Proiectul cultural Dă-ți întâlnire cu o carte își propunea să promoveze cititul în aer liber. Scopul proiectului a fost de a încuraja tineretul băcăuan să citească printr-un mod inovativ, atractiv. Grupul țintă au fost elevii și studenții, domeniul de activitate fiind cultural, social, civic, dezvoltare personala și profesionala. Proiectul s-a desfășurat pe 5 ediții în anul 2016, unde profesorii împreuna cu elevii, studentii s-au aliat și împreuna cu inițiatorul au unit ideea de citit în aer liber cu programa școlara și au reusit să atraga scolarii spre cultură, lectură realizând ore de lectură în aer liber. Sute de elevi și studenți băcăuani au răspuns afirmativ și au fost prezenți ori de câte ori se organiza întâlnire de lectură în aer liber. La finalul fiecărei  ediții cărțiile donate erau depozitate în bibliotecile stradale sau către Școli din mediul Rural. Impactul a fost pozitiv în comunitatea locală, ideea a prins tinerei generații și inițiatorul a promis să facă o tradiție .

2.
Numele persoanei nominalizate: Daniel Zodian
Proiect: After School cu Bronx
Descrierea proiectului: Pentru ca sportul ar trebui sa fie o parte importanta din activitatea unui copil, Daniel Zodian s-a gandit sa imbine aceasta activitate cu viata de zi cu zi a copiilor. Astfel, intre 10-16 copii de la diverse scoli sunt luati cu masina personala si sunt dusi la sala de sport, care a devenit pentru majoritatea, o a doua casa. Aici copiii sunt hraniti, isi fac lectiile sub indrumarea antrenorului si nu in ultimul rand fac sport. Din numarul mare de copii care vin zilnic aici, doar la doi dintre ei contribuie parintii financiar pentru masa si activitatea sportiva, restul sunt in "grija" antrenorului. Si nu doar lectiile si activitatea sportiva sunt monitorizate, ci si activitatea zilnica de la scoala, unde antrenorul merge macar saptamanal pentru a le verifica rezultatele la invatatura.

3.
Numele persoanei nominalizate: Popa Marioara
Proiect: Infiintarea unui centru de recuperare pentru copiii cu probleme asemanatoare fiului dumneaei, Daniel
Descrierea proiectului: Povestea doamnei Mariora Popa se identifica cu povestea Centrului de Recuperare Neuromotorie “Daniel”, fiind una dintre acele mame care au trait durerea si disperare de a pierde un copil. Totul a inceput in anul 1985, cand, fiul  cel mic, Daniel, a fost diagnosticat cu panencefalita sclerozanta subacuta (PESS). Acesta este inceputul dramei unei familii care a facut totul pentru a-si salva copilul, dar care n-a putut invinge destinul implacabil, astfel ca Daniel s-a stins din viata lasand in urma lui suferinta si disperare. Dar pentru ca durerea naste determinare si curaj atunci cand este inteleasa si acceptata, cu sufletul unei mame ranite, cea care este astazi Popa Marioara, mama lui Daniel, a decis sa ajute si sa salveze destinele altor copii. 

4.
Numele persoanei nominalizate: Petrişor Claudiu
Proiect: O viaţă mai bună
Descrierea proiectului: Persoana nominalizată în cadrul proiectului O viaţă mai bună a urmărit  să îmbunătăţească calitatea vieţii a 30 de copii şi familiile acestora prin informare şi consiliere focalizat pe protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în cadrul unor activităţi educative, sociale şi recreative. Prin intermediul actiităţilor a căutat să diminueze situaţiile de violenţă şi discriminare asupra celor 30 de copii şi adolescenţi.
Persoana nominalizată s-a implicat în domeniul social, dar a avut şi valenţe educative şi culturale.
Activităţile principale sunt:
1.Activități recreative 
2.Şedinţe de informare şi consiliere asupra drepturilor copiilor 
3.Şedinţe de informare şi consiliere cu privire la educaţia unui stil de viaţă sănătos
4.Şedinţe de prevenire şi combaterea discriminării 
5.Activităţi pentru a stimula creativitatea, stima de sine și dezvoltarea personală a beneficiarilor

5. 
Numele persoanei nominalizate: Stratulat Maria
Proiect: Donatii ocazionale si contributii in bani
Descrierea proiectului: Obiectivele urmarite de nominalizat au fost imbunatatirea calitatii vietii atat a copiilor care frecventeaza zilnic Centrul de Zipentru Copii Defavorizati din Sat Scarisoara, cat si  a unei persoane varstnice, beneficiara a Programului de Ingrijire la Domiciliu in mediul rural. Domeniul de implicare al persoanei  nominalizate a fost cel social, principalele activitati fiind donatiile si ingrijirea persoanelor aflate in nevoie.

6. 
Numele persoanei nominalizate: Mihai Galinescu
Proiect: CONNECT - S
Descrierea proiectului: Fundația Comunitară Bacău, prin Fondul de Investiții în Initiative (FII), derulează programul pilot CONNECT.  Programul abordează relația dintre instituțiile publice, personalul acestora și beneficiari, propunând, prin intermediul unor workshop-uri susținute de specialiști, modalități de îmbunătățire a  comunicării și a interacțiunii dintre aceștia. 
Prima activitate din cadrul programului CONNECT  s-a numit “CONNECT-S”, “Conexiuni în Sănătate”. Workshop-urile CONNECT-S au fost realizate și livrate în regim de voluntariat de trei specialiști în domeniile comunicare, psihologie, psihoterapie, din Bacău, București și Ploiești. Aceștia , împreună cu participanții au dorit să demonstreze prin efortul personal că sistemul se poate schimba. Și au reușit! Obiectivele urmărite prin această activitate au fost îmbunătățirea comunicării personalului medical - copii și părinți, ameliorarea relațiilor interpersonale medici – asistente - infirmiere, consolidarea echipelor.

7.
Numele persoanei nominalizate: LIVIU BURLACU
Proiect: Centrul pentru Sanatate OXIGEN Bacau
Descrierea proiectului: A infiintat,  centrul OXIGEN  pentru tratarea dependentelor de orice fel, de la bautura, la droguri sau jocuri de noroc. Cu efort si  vointa, multi reusesc acum, sa-si schimbe viata, dupa ce trec pragul acestui centru. 

8.
Numele persoanei nominalizate: Cătălin Tarcău
Proiect: Zâmbet pentru Copii
Descrierea proiectului: Concertul caritabil „Zâmbet pentru Copii” a fost organizat ca urmare a implementării unui parteneriat între Municipiul Bacău, Asociația Betania și SC Simba Invest SRL.
Scopul evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru derularea proiectului legat de „Centrul de zi pentru copilul cu nevoi speciale” din Municipiul Bacău. În cadrul acestui centru vor fi oferite servicii gratuite, precum: programe de recuperare, terapie sau consiliere psihologică, pentru copiii cu nevoi speciale.

9.
Numele persoanei nominalizate: Cristian Postolache
Proiect: Redam vederea
Descrierea proiectului: Realizarea de operatii de cataracta gratuite pentru persoane in varsta, fara posibilitati materiale.

10.
Numele persoanei nominalizate: Daniel Zodian
Proiect: Cosuletul de Paste si Shoe Box-Cadoul din cutia de Pantof
Descrierea proiectului: Voluntarii Clubului Sportiv Bronx au mers la familii dezavantajate cu multi copii si au daruit  cadouri de Craciun si cadouri de Paste.

11.
Numele persoanei nominalizate: Daniel Zodian
Proiect: Cosuletul de Paste si Shoe Box-Cadoul din cutia de Pantof
Descrierea proiectului: Voluntarii Clubului Sportiv Bronx au mers la familii dezavantajate cu multi copii si au daruit  cadouri de Craciun si cadouri de Paste.
Comments