Nominalizari categoria firma/companie

 Firma Nominalizata Proiect Descrierea proiectuui
 
Selgros Cash&Carr SRL, punct lucru Bacau

ISSCO HOLDING SRL

Sir Safety SRL

Agricola Bacau
Sanatatea Incepe Din Farfurie (SIDF)

SWIMATHON

Sprijin servicii comunitare

Burse de liceu pentru tinerii defavorizati
Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu a derulat pentru al treilea an consecutiv (2015) programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”. Lansat în 2012 prin colaborarea cu Asociația Chef Cezar, programul Selgros contribuie la formarea opțiunilor copiilor pentru o alimentație sănătoasă. Proiectul de educaţie gastronomică învață copiii să devină mai conștienți de alegerea alimentelor, a produselor naturale, care provin din surse locale și să îşi formeze obiceiuri de mâncat sănătoase.
Proiectul consta practic in doua sesiuni de cate 2 ore (sesiunea 1 pentru clasele 0-2 si sesiunea 2 pentru clasele 3-4) in care Chef Cezar si Energicu' prezinta copiilor asezati pe perne in sala de sport a scolii 11 legume si fructe. Prezentarile sunt adaptate varstei, sunt vesele, atractive, pe muzica.

Nominalizăm ISSCO pentru implicarea în Swimathon Bacău 2015. Facem această nominalizare pentru felul în care această companie a ales să se implice în comunitatea în care activează, contribuind financiar și logistic la un eveniment organizat în sprijinul societății civile băcăuane.
SWIMATHON este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacționează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.
Organizațiile/ grupurile de inițiativă propun un proiect, își stabilesc un target financiar și își formează o echipă de înotatori. Înotătorii sunt încurajați atât de organizatori, cât și de cauzele înscrise pentru a se implica activ în strângerea de fonduri.


Sir Safety a fost alaturi de FSC in ultimii 3 ani prin actiuni de suport al categoriilo defavorizate, organizarea de actiuni de strangere de fonduri in beneficiul FSC si sponsorizarea de evenimente.

Pentru tinerii din zonele rurale sarace ale judetului Bacau accesul la cursurile liceale poate fi extreme de dificil de multe ori. Statisticile arata ca aproximativ 50% dintre tinerii saraci din mediul rural ajung sa renunte la a urma un liceu din cauza situatiei financiare precare. Sprijinul financiar reprezinta pentru ei singura posibilitate de a-si urma visul de a avea o viata mai buna decat a parintilor lor si de a avea o cariera. Pentru 5 tineri din zona de est a judetului Bacau, elevi la licee din Bacau, firma Agricola a intins o mana de ajutor, oferindu-le burse lunare pentru liceu. Tinerii au primit burse lunare in valoare de 200 de lei pentru acoperirea cheltuielilor cu cazarea si masa sau pentru transport. Aceste burse au reprezentat intre 60% si 80% din necesarul fiecarui bursier in parte.Pe langa sprijinul financiar, acesti tineri au fost consiliati si asistati complex in vederea unei bune integrari sociale si imbunatatirea performantelor scolare.