Nominalizari Institutie/ONG

 Institutia/ONG-ul nominalizat Proiectul Descriere proiect
 
ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA DEZVOLTARII PERSONALE (APDP)

Asociatia Karpen 2010

ASOCIATIA "SF. VOIEVOD STEFAN CEL MARE - HARJA"

Asociația SNS

ASOCIAȚIA REGIONALĂ DE DEZBATERI, ORATORIE ȘI RETORICĂ MOLDOVA - ARDOR MOLDOVA

Scoala Gimnazială Mihai Dragan

Asociatia Valoare Plus

Căminul pentru persoane vârstnice Harja

Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity România

Asociatia Betania

PRIMĂRIA CORBASCA
”SĂNĂTATE, TINEREȚE, IDENTITATE, IMPLICARE - ȘTII”

LICITATIE DE COLECTIE

Creșterea calităţii vieții persoanelor vârstnice prin acordarea de servicii integrate

De Craciun...implineste un vis

TINERII IN VIATA COMUNITATII - 3

Swimathon

Casa lui Andrei

Cămin pentru persoane varstnice

Big Build 2015

BIG BUILD

Centrul Delfinul pentru copii cu autism

Centru de zi
Educație, tineret. Obiective: Campanie (a treia ediție) de informare a cel puțin 500 de tineri (rezultatul a numărat peste 1000 tineri), cu privire la beneficiile adoptării unui stil de viață sănătos, ca prim pas în direcția formării unor comportamente care să le susțină sănătatea fizică și psihică; 2. Prevenirea comportamentelor de risc pentru sănătate și formarea unor deprinderi sănătoase ca alternativă la consumul de alcool, tutun și drogurilor; 3.Dezvoltarea personală a tinerei generații, facilitând cunoașterea de sine și formarea unei imagini pozitive despre propria persoană, dezvoltarea de abilități personale (de relaționare, de management al conflictelor și luare de decizii responsabile, clarificarea valorilor, etc.).Activități de informare (interviuri, expuneri, prezentări, flashmob etc.), învățare experiențială și conștientizare, dezbateri, campanie de promovare,concurs sportiv, ateliere dezvoltare personală,seminar “Modele la varsta adolescentei” și 2 conferințe.

Domeniu: educatie si social; Actiune: organizare licitatie cu scopul strangerii de fonduri pentru ridicarea unei hale-baza de instruire practica pentru elevii Colegiului Karpen
O.G.: constituirea bazei materiale - hala/atelier pentru specializarea Tehnician Electrician Electronist Auto, in vederea pregatirii de specialisti in domeniu pentru piata muncii din Bacau
OB: -satisfacerea nevoii pietei muncii bacauane de specialisti in domeniul auto
-acordarea sansei de formare profesionala pentru elevii proveniti din medii defavorizate
-sensibilizarea opiniei publice cu privire la nevoile scolii bacauane
-încheierea contractelor de colaborare educationala si formare profesionala cu agentii economici

Cresterea sanselor de inetgrare sociala a pers varstnice prin: Acordarea de servicii medicale de calitate (terapie medicală) în vederea menținerii unei stări de sănătate optime a vârstnicilor și în vederea prevenirii agravării acesteia.
- Asigurarea serviciului de terapie ocupațională în vederea adoptării unui stil de viață activ, în vederea redobândirii sentimentului de utilitate și a unei bune comunicări intergeneraționale.
- Asigurarea serviciului de terapie spirituală în vederea îmbunătățirii stimei de sine și a relației cu divinitatea.
- Acordarea de servicii de recuperare și reabilitare (kinetoterapie) de calitate pentru vârstnici în vederea eficientizării procesului de reabilitare.

Obiectivul principal al proiectului l-a constituit reintegrarea copiilor săraci in comunitate prin participarea la activități comune cu voluntarii noștri. Un zâmbet oferit de sărbători a însemnat alături de produse tradiționale, jucării și rechizite și serbarea de Crăciun, cântece și datini românești care le-a fost oferită copiilor in grupul-țintă. Proiectul s-a adresat domeniilor social și educațional.
Activități propuse şi desfăşurate: întâlnirea cu Moș Crăciun, activități comune între copii si personajele preferate din desenele animate, promovarea micilor artiști care au rezultate deosebite in diverse domenii: muzică, desen, dans;

Tinerii noştri întâmpină dificultăţi în comunicarea în spaţiul public. Ei nu au unde să înveţe abilităţile comunicării sociale. În cadrul comunității locale, adolescenţii sunt foarte puţin implicaţi în problemele “cetăţii”. De aici derivă şi slaba lor participare la viaţa societăţii. Proiectul „TINERII ÎN VIAŢA COMUNITĂŢII –3” a avut ca obiectiv general promovarea participării tinerilor la viaţa societăţii prin organizarea unor concursuri de dezbateri de tip academic. Proiectul s-a desfăşurat în trei etape:Activitate de formare a 20 profesori și studenți, Concursul Național de Dezbateri–secțiunea studenți și Competiţia Naţională de Dezbateri K.P. care s-a adresat elevilor. Bacăul a fost reprezentat de elevi de la Colegiile FERDINAND, VRÂNCEANU, GHICA, ALECSANDRI, C.T.BORCEA Buhusi, La eveniment au participat 130 elevi şi profesori. Am avut în permanenţă parteneri precum ISJ.Bacău, CCD.Bacău, Universitatea “V.Alecsandri” Bacău.

Nominalizam Scoala Gimnaziala Mihai Dragan pentru modul în care profesorii, părinții, copiii s-au implicat în strângerea de fonduri pentru proiectul Gradina din Curtea Scolii.
SWIMATHON este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacționează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.
Organizațiile/ grupurile de inițiativă propun un proiect, își stabilesc un target financiar și își formează o echipă de înotatori.
Înotătorii sunt încurajați atât de organizatori, cât și de cauzele înscrise pentru a se implica activ în strângerea de fonduri. Ei pot apela la cercul lor de prieteni, la colegii de lucru, cunoștințe, parteneri sau companii pentru a îi susține în competiție și de a sprijini împreună cauza pentru care înoată.

Asociatia Valoare Plus a construit o casa pentru Andrei Nedelcu si fratii sai, orfani de tata. Baietelul i-a scris lui Mos Craciun despre saracia in care traiesc, despre bordeiul care se darama, despre lipsa caldurii, despre suferinta mamei si despre faptul ca nu are un tata care sa repare casa... Scrisoarea i-a emotionat pe membrii asociatiei. Ei au cerut sprijinul Primariei Podu Turcului, care a pus la dispozitie terenul, apoi, impreuna cu voluntarii, unii dintre acestia fiind profesionisti in domeniul constructiilor civile, au ridicat casa. Tot cu sprijinul sponsorilor, au mobilat-o si au dotat-o cu obiectele casnice necesare unui trai decent.

Obiectivul general a fost oferirea unei bătrâneți liniștite, în condițiile unor standarde insulte, pentru vârstnicii cu venituri reduse.

Habitat for Humanity România a celebrat Ziua Mondială a Locuirii, declarată de ONU, printr-un eveniment impresionant de construcție accelerată și voluntariat – BIG BUILD. Opt case au fost construite în doar 5 zile, în Bacău. Peste 200 de voluntari au muncit peste 7,000 de ore pentru a implini visul de o viață a opt familii cu venituri mici, acela de a avea o casă decentă, în care copiii lor să crească în siguranță.

Au fost construite 8 case în 5 zile, de la fundație până la acoperiș, cu efortul a peste 200 de voluntari din SUA, Slovacia și Irlanda de Nord, companiile Dedeman și Holzindustrie Schweighofe, personalități și autorități locale.


Centrul Delfinul este destinat tuturor copiilor diagnosticati cu tulburari de spectru autist.
Isi desfasora aici activitatea specialisti psihologi, terapeuti si kinetoterapeuti care vin in sprijinul acestor copii, facand echipa cu copiii si familiile lor, iar rezultatele nu intarzie sa apara.

Obiectivul proiectului a fost găsirea unor soluții reale pentru copiii marginalizați și săraci din comuna Corbasca