Nominalizari persoane fizice

 Persoana nominalizata Proiect Descriere proiect
 
Cruceanu Felicia

Stanciu Ramona

Ramona Stanciu

Matei Roxana Mihaela

Lupu Otilia

Finaru Dragos

Porubiu Lavinia Eugenia

Doctor preot Ichim Radu Gabriei

Ichim Radu Gabriel

Preot Ichim-Radu Gabriel

Preot dr. Ichim Radu Gabriel

ICHIM RADU GABRIEL

Gabriel Postolache

Gabriel Postolache

Andrei-Gabriel Stupu

Elena Munteanu

Dr Ana Olinic
Familii defavorizate

Sustinerea familiilor cu copii cu autism

Sustinerea familiilor coiiilor cu dizabilitati din Judetul Bacau

Lizuca Voluntara

Habitat Bacau 2015 - 8 case in 5 zile

TEDx Bacau - Human Nature

Schimbam viitorul impreuna

Inhumerea cadavrelor aflate in morga SJBacau

Implicarea in activitati sociale LA persoanele cu deficiente de auz adulti si copii

SERVICII SOCIALE

Integrarea, reducerea marginalizarii si integrarii sociale surdo mutilor

integrarea, reducerea marginalizarii surdo-mutilor

Bacau Streetball Challenge 2015

Bacau Streetball Challenge

Do you speak hate?

CEL MAI FRUMOS OU DE PASTE

Sanatate pentru copii
Obiective:
Imbunatatirea calitatii vietii a unei familii din comuna Motoseni (familia DV)
DOMENIUL: SOCIAL
Activitati:
1. sustinerea materiala si financiara
2. vacanta la mare pentru cei 5 copii din familie
3. instalarea curentului electric
4. sustinerea morala a tatalui - unic intretinator de familie

In anul 2015, doamna Stanciu a creat un blog pentru a ajuta parintii copiilor cu autism, numit grupdesuportautism.blogspot.ro . Aici, a postat articole pe diverse teme de interes pentru familii, abordand probleme precum integrarea copilului cu autism in scoala, legislatie, trairi ale parintilor. In jumatate de an, blogul a avut peste 12000 de vizualizari.
Doamna Stanciu a fost cooptata apoi in randul autorilor ce scriu pe site-ul www.supereroiprintrenoi.ro , un site unde scriu persoanele care au copii speciali, ajutand in acest fel alte familii sa depaseasca situatii dificile. Cel mai de impact articol realizat de doamna Stanciu, ”Prima zi in clasa I. Esec total” , a fost distribuit de peste 3000 de persoane, relatand despre dificultatile pe care un copil cu autism le are in integrarea in invatamantul de masa.
Pe tot parcursul anului a reprezentat interesele copilului cu autism in relatia cu autoritatile locale, solicitand punerea in drepturi sau mediind relatia cand a fost necesar.

Ramona Stanciu este presedintele Asociatiei Parintilor Copiilor Autisti din Bacau si mama unui baiat cu autism. Munca sa inseamna a veni in ajutorul terapeutic si psihologic al copiilor cu autism si al familiilor acestora. Pentru ei cauta solutii personalizate si adaptate gradului de intarziere in dezvoltare, se auto- instruieste in permanenta in cele mai bune si noi metode de terapie, scrie numeroase texte de incurajare sau articole de specialitate pe blogul personal, venite din experienta sa.
In cadrul Asociatiei pe care o conduce organizeaza cursuri si workshopuri dedicate parintilor copiilor autisti din Judetul Bacau, precum si grupuri de suport. Cel mai recent proiect pe care l-a initiat, si care reprezinta o dorinta si un efort propriu, este amenajarea, in cadrul sediului Asociatiei, a unei camere senzoriale pentru copiii cu nevoi speciale.
Asociatia pe care o conduce reprezinta un punct de sprijin real si practic in viata familiilor copiilor autisti din judet.

Domeniul de implicare al proiectului: social - voluntariat
Scopul proiectului:
- Educarea copiilor prin formarea unor atitudini pozitive, de voluntariat, toleranţă, responsabilitate, solidaritate, protecţie faţă de semenii lor, în relaţionarea cu persoane cu diverse probleme sociale, persoane cu dizabilităţi, etc.
Activitati desasurate in proiect: campanii umanitare de strangere de fonduri, sustinute prin concerte caritabile; actiuni de voluntariat implementate si realizate cu ajutorul parintilor si a comunitatii (ex. "Fii voluntar pentru o zi);actiuni de informare in randul parintilor, in randul cadrelor didactice si a elevilor din scoli si gradinite, despre voluntariat si despre activitatile pe care proiectul LIZUCA VOLUNTARA le promoveaza. Si nu, in ultimul rand, campanii de mediatizare a proiectului si a activitatilor care s-au desfasurat pe retele de socializare si pe site-ul scolii.

Proiectul "8 case in 5 zile" este al ONG-ului Habitat in colaborare cu Dedeman. S-au construit 8 case pentru 8 familii, pe un teren donat de Primaria Bacau. Timp de cinci zile, sute de voluntari au ridicat aceste case de la fundatie, la final acestea fiind predate "la cheie" beneficiarilor.

TED - Ideas Worth Spreading este cea mai mare comunitatea de oameni generosi, adunata sub un singur crez: ideile bune trebuie raspandite pentru ca sunt singurele care schimba atitudini, vieti si, in final, lumea. Specialisti din toate domeniile se aduna si vorbesc, in discursuri de maxim 18 minute, despre ideile lor. Initiat in 1984, TED.com a ajuns azi o stare de spirit, cu milioane de vizualizari zilnice.
TEDx este divizia de evenimente independente TED, organizate sub fransiza. In 2015 a avut loc a treia editie din Bacau, cu tema “Human nature”. S-au a reunit 12 speakeri printre care Andrei Rosu (ultra-triatlonist), Cristiana Stancu (luptator si artist), George Balta (rugbist), Adrian Colibaba (medic), Eliza Nitescu (marketing manager) si Vali Sirblues Racila (bluesman).

Domeniul de implicare vizat de catre proiect a fost cel social si anume furnizarea de servicii sociale pentru copiii cu dizabilitati.
Obiectivele urmarite au fost: Egalizarea sanselor pentru persoanele din grupurile vulnerabile; Cresterea gradului de autonomie / independenta personala a copiilor cu handicap sau boli invalidante in vedere cresterii incluziunii sociale a persoanelor supuse riscului marginalizarii; Oferirea de servicii specializate de recuperare pentru a diminua consecintele handicapului/ bolii; Oferirea de sprijin / suport familiilor acestor copii; Dobandirea de cunostinte si deprinderi de ingrijire si continuarea programului terapeutic de catre parinti.
Principalele activitati au fost: managementul proiectului, sedinte de terapie, activitati de socializare (Clubul Talentelor, Copilarim impreuna), consiliere, evaluare, reintegrare comunitara

Parintele Ichim-Radu Gabriel a luat initiativa , de doua ori in anul 2015, si o data in 2016, prin care persoanele decedate (adulţi si copii), rămase in morga Spitalului Judeţean Bacău fără a fi revendicate si fara apartinatori, au fost inmormantate pe cheltuiala personala a părintelui, gest care arată respectul faţă de persoana umană si punerea semenilor inaintea propriei persoane.

Unicul preot acreditat in limbaj mimicogestual ,oferire de servicii gratuite,nunti botezuri inmormantari,reprezentare gratuita LA persoanele cu deficiente, sponsorizarea campionatelor sportive,consiliere si sprijin gratuit persoanelor aflate in dificultate,pachete cadou 400-600 persoane

Oferirea de servicii gratuite comunitătii surzilor, respectiv servicii religioase, nunți, botezuri, inmormantari.
Consiliere juridică in limbaj mimico-gestual gratuită;
Reprezentarea persoanelor surdo-mute la institutiile statului, slujbe religioase in limbaj mimico-gestual.

Parintele Gabriel isi randuieste ritualul bisericesc sa poata intelege slujbele cuvantul lui Dumnezeu prin Sfanta Scriptura, prin limbajul mimico gestual folosit de parinte. Handicapul este transformat intr-un avantaj, pentru ca mesajul crestin gaseste prin simboluri o cale dreapta catre sufletul lor.Toate serviciile religioase pentru surdo-muti sunt gratuite, botez, cununie sau inmormantare.Ei inteleg ce se intampla in biserica, se pot spovedi direct, fara intermediar, nu-l mai imita pe cel de langa atunci cand se inchina, ci o fac in deplina intelegere a ritualului.Parintele Gabriel a construit un lacas de cult pt surdomuti, Imparte pachete cu fiecare sarbatoare unui numar de minim 400 de familii, de Paste, de Craciun , cu ocazia hramului bisericii, a ingropat totii mortii care zaceau in frigiderele Spitalului Judetean de ani buni, sponsorizeaza surzii filiala Bacau la divrse compettii si campionate, organizeaza excursii la manastirile din Bucovina cu surdomutii.

Isi rânduiește ritualul religios prin limbajul mimico gestual, putand ei ca sa înțeleagă cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptura.
Nu percepe taxe. Toate serviciile pentru surzi sunt gratis

Bacăul este gazda celui mai important turneu de baschet din estul țării. Îl știți, e vorba despre Bacau Streetball Challenge, competiție care anul acesta ajunge la ediția a 6-a.
Anul trecut, în 2015, BSC a însemnat 188 de concurenți, 37 de echipe la concursul de streetball 3×3; au participat la cele 3 categorii (open, junior, open mix) echipe din Timișoara, București, Cluj, Reșița, Buzău, Târgoviște, Ploiești și, desigur, Bacău;
Bacau Streetball Challenge este singurul turneu din țară care are în cadrul său concursul de baschet X&O. Acesta a dovedit înca o dată ca este extrem de iubit de public, fiind câștigat, în urma a 7 runde calificare, de Radu Mircea, din Ploiești.

Bacau Streetball Challenge este un eveniment dedicat sportului de masa ce vizeaza persoanele active fara restrictii de varsta, gen sau nationalitate. Asociatia STEP a organizat in anul 2011 prima competitie de acest gen in zona de Est a Romaniei. Datorita succesului pe care l-a avut inca de la prima competitie, organizatorii au reusit sa ridice nivelul competitiei in fecare an prin implicarea tinerilor voluntari din zona Bacaului devenind unul din cele mai importante turnee de profil de la noi din tara. Pe langa competitia propriu-zisa pe parcursul evenimentului se desfasoara concursuri adresate publicului si participantilor: Baschet in fotoliu rulant, slamdunk, baschet X&0, Freestyle, aruncari libere si de trei puncte.

Proiectul are ca scop dezvoltarea de competenţe media şi de advocacy pentru liceeni în lupta împotriva discriminării şi discursului incitator la ură şi se desfăşoară sub forma unor sesiuni de trei ore de dirigenţie/workshop în cadrul cărora elevii discută despre drepturile omului, discriminare, stereotipuri şi noţiuni despre media, jurnalism şi siguranţa pe internet, susţinute la 13 colegii din Bacău, Oneşti, Moineşti şi Comăneşti.
Obiective:1.Integrarea liceenilor cu vârste cuprinse între 15-18 ani într-un cadru nonformal în care să se poată exprima liber şi în care să conştientizeze de ce drepturi dispun şi în ce fel se pot raporta eficient la diverse ipostaze impuse de familie, şcoală, societate; 2.Distingerea unor nevoi ale elevilor pe care Avocatul Elevului împreună cu alte cadre autorizate le pot satisface; domeniul vizat de proiect a fost cel educațional.
Număr de elevi şi număr de cadre didactice implicate: 300 elevi, 30 cadre didactice în cadrul unor seminarii

Valorizarea persoanelor cu dizabilitati prin organizarea de expoziții cu vânzare prezentate publicului larg din intreg judetul

Asistenta medicala de specialitate pentru copiii din satul Corbasca.
Utilizand toata priceperia, cunostintele si abilitatile de care da dovada a reusit o evaluare pediatrica completa a toturor copiilor din comuna Corbasca.Pentru cazurile identificate cu probleme a facut toate demersurile pentru rezolvarea lor, depasind atributiile unui medic.