Cum ne puteti ajuta

Sustineti programele noastre printr-o donatie*:

https://secure.euplatesc.ro/tdsprocess/shopping_cart.php?cod=36eec024c72ab2491b652366d9e3b06e28862523&lang=ro
https://secure.euplatesc.ro/tdsprocess/shopping_cart.php?cod=3a8d8c0309011efd6a35d44f9cb253589fc9a7e0&lang=ro
https://secure.euplatesc.ro/tdsprocess/shopping_cart.php?cod=7450fab2c889f0f9b6e94d5aaece6b38ca51bf16&lang=ro

*Donatiile se vor face prin platforma securizata de plati euplatesc.ro.

SAU

1.Orientand,  atat dumneavoastra cat si prietenii, rudele, colegii si angajatii, 2% din impozitul pe venit global anual din salarii datorat statului catre organizatia noastra, in conformitate cu prevederile articolului 57, aliniatul 4 din Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare. Acest lucru se poate face solicitand de la Administratia Financiara formularul 230: “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul  anual“, completandu-l conform instructiunilor si si depunandu-l pana la data de 25 mai;

Acest gest nu va costa pe dumneavoastra decat un drum la Administratia Financiara, insa pentru noi si beneficiarii nostrii este o mana de ajutor binevenita! (pentru mai multe detalii privind prevederea 2% click aici)


2. In cazul firmelor prin oferirea unei sponsorizari care poate fi considerata cheltuiala deductibila din impozitul pe venit, in conformitate cu art. 21 din Codul Fiscal si art. 1 din legea 32/1994 (cu modificarile ulterioare):

Contribuabilii care efectueaza sponsorizari [...], scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

a) sunt in limita a 5 ‰ din cifra de afaceri;

b) nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat”

pentru mai multe detalii click aici.


3. Donatii de produse de care va puteti dispensa sau care din diverse motive nu mai pot fi vandute (defecte exterioare, lipsa interesului clientilor, apropierea termenului de expirare); contravaloarea acestora poate fi dedusa dupa modelul de la punctul 2. Nevoile organizatiei noastre sunt:

- haine si jucarii(pentru copiii de la Cluburile cu Lipici, familiile sarace din mediul rural)

-produse alimentare (pentru copiii de la Centrul Mozaic, batranii de la ingrijire la domiciliu, familiile sarace din mediul rural)

-produse de curatenie si ingrijire personala (pentru Cluburile cu Lipici, batranii de la ingrijire la domiciliu, familiile sarace din mediul rural)

-materiale si consumabile sanitare  (pentru serviciul de ingrijire la domiciliu)

-combustibil auto (pentru serviciul de asistenta medicala mobila in mediul rural)

-materiale  de constructii (pentru intretinerea Cluburilor cu Lipici, a Centrului de Zi pentru Varstnici si ajutorarea familiilor sarace din mediul rural)

Puteti oferi astfel de donatii cu prilejul diferitelor sarbatori si zile speciale: Craciun, Paste, 1 Iunie, 8 Martie. Aduceti in acest fel o bucurie in vietile celor lipsiti de sansa!


4. Participarea ca sponsor la unul dintre evenimentele de fundraising si imagine organizate de Fundatia de Sprijin Comunitar:

a. Gala Premiilor Comunitatii (sfarsitul lunii februarie): un bal caritabil, devenit deja o traditie pentru Bacau, adresat firmelor si companiilor care urmareste, pe langa strangerea de fonduri, recunoasterea publica a meritelor firmelor, institutiilor si persoanelor care s-au remarcat in cursul anului anterior prin implicarea in rezolvarea unor probleme de maxima importanta pentru comunitatea bacauana. Intr-un cadru select reprezentanti de top ai mediului de afaceri, administratiei publice si societatii civile celebreaza si promoveaza  implicarea si responsabilitatea sociala.

Dumneavoastra puteti fi :

Sponsor de Diamant(sponsorul principal al evenimentului) cu o contributie de minim 3000 euro,

Sponsor de Aur, cu o contributie de 1500 euro,

Sponsor de Argint, cu o contributie de 1000 euro

Sponsor, cu o contributie de 250 euro

Partener, cu o contributie de 100 euro

Pentru mai multe detalii clic aici

b. Gala Voluntarului: un eveniment festiv care isi propune promovarea si stimularea voluntariatului ca resursa importanta si esentiala pentru dezvoltarea si modernizarea serviciilor sociale. Tinerii implicati in activitati de voluntariat in cadrul FSC sunt in prim-planul evenimentului si lanseaza in fiecare an o invitatie de a li se alatura tuturor celor dornici sa faca mai mult pentru comunitate.

Dumneavoastra puteti fi:

Sponsor principal, cu o contributie de 3000 EURO,

Sponsor, cu o contributie de 400-600 RON (care poate consta si in produse necesare desfasurarii evenimentului: bauturi racoritoare, produse de cofetarie si patiserie, cadouri pentru premianti, s.a.),

c. “Scoala de Vara in Rural” (iulie-august): un proiect educational deosebit care implica atat liceeni din Municipiul Bacau cat si copii din zonele rurale foarte sarace ale judetului Bacau (regiunea Podu Turcului). Obiectivul este dublu: responsalizarea tinerilor adolescenti din Bacau prin implicarea in activitati sociale si educationale adresate copiilor saraci din mediul rural, respectiv imbunatatirea accesului acestora din urma la informatie si activitati extrascolare cu caracter educativ. Scopul proiectului il reprezinta cresterea interesului tinerilor din zona sus mentionata pentru continuarea studiilor post gimnaziale in conditiile in care rata abandonului scolar dupa terminarea clasei a VIII este de 80%.

Dumneavoastra puteti sprijini derularea acestui proiect prin sustinerea cheltuielilor legate de deplasarea si sederea unui numar de 20-30 de tineri liceeni voluntari timp de o luna in diverse comune din zona, dar si pentru activitatile educationale ce vor avea ca beneficiari 150-200 de copiii din aceste comune. Sumele pot fi cuprinse intre 400 si 2000 RON si vor acoperi cate una din liniile bugetare ale proiectului.

d. Campania “Ajuta-l sa mearga la scoala” (1-15 septembrie): o campanie de strangere de fonduri, rechizite, materiale didactice, articole sportive, haine si incaltaminte destinate ajutorarii copiilor din mediul rural din zonele foarte sarace ale judetului (Zona Podu Turcului) care in fiecare an intampina greutati majore din cauza lipsei posibilitatilor materiale de a acoperi costurile specifice inceputului de an scolar. Salariatii pot aduce chiar ei rechizite, imbracaminte, materiale didactice care se vor colecta la sediul firmei dupa care vor fi preluate si distribuite de catre personalul specializat al fundatiei;


5. Donatii salariale:un sistem simplu de sprijinire a activitatilor unei fundatii, foarte dezvoltat in tarile din vestul Europei si in marile companii multinationale care activeaza si in Romania, prin care, pe baza unei conventii scrise intre salariati, firma si fundatie, salariatii contribuie cu cate o suma fixa (de ex. 50 RON) la constituirea unui fond, dupa care firma dubleaza suma adunata din contributiile salariatilor, iar intreaga suma este depusa in contul fundatiei care se obliga sa o cheltuie numai pentru scopul stabilit prin conventia tripartita (achizitionarea de rechizite, imbracaminte, incaltaminte, sprijinirea familiilor sarace cu multi copii din zona rurala etc);

Nutrim speranta ca demersul nostru va fi perceput si apreciat ca un apel la implicare si responsabilizare sociala si ca veti dori si dumneavoastra sa va alaturati celorlalti sustinatori ai programelor noastre sociale. Investind in noi, investiti in comunitate!

Comments