Evenimente‎ > ‎

Graduation Day

11 iunie 2014, 17:00, Sala Ateneu, a avut loc ”Graduation Day”, eveniment dedicat elevilor de liceu provenind din familii defavorizate din mediul rural, inclusi in programul de burse sociale, organizat cu ocazia incheierii anului scolar, dar si voluntarilor organizatiei care, odata cu incheierea clasei a XII-a, finalizeaza oficial stagiul de voluntariat in cadrul organizatiei.

 Cu sprijinul sponsorilor si partenerilor implicati in acest proiect, organizatia noastra a reusit sa ajute in acest an scolar 109 tineri din mediul rural, sa-si completeze studiile pentru a-si cladi un viitor.

Au primit certificate de absolvire a programului 30 de tineri care vor absolvi in acest an clasa a XII-a si implicit programul de burse, dar si tinerii care s-au remarcat de-a lungul anului scolar prin rezultate deosebite la scoala sau prin implicarea activa in activitatile de voluntariat ale FSC.

Unul dintre acestia este S. L. student in anul III la Universitatea de Medicina si Farmacie-Medicina Generala "Grigore T.Popa" Iasi. Pe langa rezultatele foarte bune la facultate, in acest an a aplicat pentru o bursa Erasmus in Germania la "Johann Wolfgang Goethe Universitat", Frankfurt am Main. Tanarul a devenit beneficiarul nostru din toamna anului 2009, cand inca era elev al Colegiului "Henri Coanda" si provine dintr-o familie rroma din mediul rural, cu 8 copii, fara venituri si cu un grad scazut de scolarizare. In plus tanarul sufera si de o hipoacuzie severa care inseamna dependenta de aparatul auditiv. Cu toate acestea, pe toata perioada in care a beneficiat de bursa din partea FSC el a aratat o determinare si o dorinta de a invata dincolo de asteptari, obtinand o mentiune la Olimpiada Nationala de rromani.


Tot in cadrul evenimentului a avut loc si ceremonia de absolvire a programului de voluntariat pentru 30 de tineri voluntari FSC care termina in acest an clasa a XII-a. Va fi un moment frumos in care le vom putea multumi pentru toate eforturile facute pentru organizatie si beneficiari. Evident, cei care isi vor continua studiile in Bacau, vor ramane aproape de organizatie, insa vor fi multi care vor opta pentru centre universitare mai mari si care merita apreciati si felicitati la final de stagiu de voluntariat.

Ca de obicei, cei mai talentati voluntari ne vor incanta si cu momente artistice deosebite care vor transforma evenimentul intr-o adevarata sarbatoare a tineretii si bucuriei.

Suntem foarte mandri ca am reusit sa oferim sprijin tinerilor pe tot parcursul anului, datorita sustinerii sponsorilor, dar si pentru ca am putut aduce cu aceasta ocazie fata in fata pe oamenii generosi cu tinerii plini de speranta  pentru a-si da mana.

Ar mai trebui precizat ca programul de burse al FSC se deruleaza de mai multi ani, dar in acest an scolar care se incheie, am avut nu doar cel mai mare numar de solicitari, dar si cel mai mare numar de  burse oferite si implicit cel mai mare numar de sponsori.

Comments