Home‎ > ‎

Nominalizari - Categoria Persoana fizica

Persoana care a facut nominalizarea:  Catalina Amariutei
Persoana fizica nominalizata: 
Dr. Adrian Cotirlet
Denumirea proiectului:  
Evaluarea si integrarea serviciilor medicale de urgent in N-V Judetului Bacau
Locul de desfasurare: 
Moinesti, judetul Bacau
Descrierea proiectului: 
OBIECTIVUL GENERAL: Dezvoltarea unui sistem de prevenire şi tratare modern, performant, accesibil tuturor categoriilor de persoane afectate, precum şi a unui sistem eficient de servicii de urgenţa. SCOP:Ingrijirea populaţiei din regiunea N-V a judetului Bacau prin interventia prompta si acordarea de servicii specializate. ACTIVITATI:Execuţie lucrări si pregătirea spaţiului necesar CPU; Echipare cu aparatura medicala de urgenţă inclusiv; Unitate mobilă de reanimare şi terapie intensivă (este o ambulanţă de tip C cu echipaj mixt, dotarea este similară cu cea a unei camere de reanimare din spital - inclusiv gaze arteriale, electroliţi, glicemie , este utilizată în cazurile critice (traumatisme şi intoxicaţii grave, cardiaci); Dotare cu statii emisie – receptie radio ce asigura comunicarea permanenta cu ambulanta SAJ aflat in misiune. Angajare de personal (medici).


Persoana care a facut nominalizarea: Cristian Lupu
Persoana fizica nominalizata: 
 Dr. Mihai Galinescu
Denumirea proiectului: 
Sectia de Terapie intensiva pediatrica
Locul de desfasurare: 
Spitalul Judetean Bacau
Perioada de desfasurare: 
2010- prezent
Descrierea proiectului:
 Medicul chirurg pediatru Mihai Galinescu a preluat o idee mai veche, abandonata de multa vreme, cea de creare a unei sectii de Terapie intensiva pediatrica in cadrul Spitalului Judetean Bacau. El a fost implicat activ si a avut un rol determinant in obtinerea de la Consiliul Judetean a banilor necesari infiintarii.S-a ocupat de partea de selectie a personalului care sa deserveasca sectia cat si in actiunea de dotare a sectiei cu aparatura necesara.In ultima parte a proiectului a atras numerosi sponsori pentru a definitiva lucrarile (finisaje, pictura murala...).Mihai Galinescu s-a ocupat de acest proiect desi nu a avut nici o sarcina de serviciu in aceasta directie si nici nu detine vreo functie manageriala. Realizarea finala este rezultatul unui efort colectiv dar pot afirma ca Dr. Galinescu a fost sufletul si motorul proiectului.

 

Persoana care a facut nominalizarea:  Madalina Rotaru
Persoana fizica nominalizata: 
Octavian Ticau
Denumirea proiectului: 
DigitEgal: Utilizarea mediului electronic pentru a creste sansele gasirii unui loc de munca - sanse egale pentru toti somerii
Locul de desfasurare: 
Regiunea Nord-Est
Perioada de desfasurare: 
01.11.2010 - 31.01.2012
Descrierea proiectului:
Obiectivul general al proiectului a constat in sprijin pentru imbunatatirea capacitatii de ocupare a somerilor tineri si a somerilor de lunga durata din Regiunea Nord-Est, prin facilitarea accesului la informatia digitalizata. Ca obiective specifice: crearea unei platforme web de instruire on line in tehnici si metode de cautare a unui loc de munca si crearea a 6 centre de acces pentru someri in judetele din Regiune, respectiv derularea programului de instruire la distanta on-line pentru 480 de someri, in vederea dobandirii de catre acestia de tehnici si metode necesare utilizarii eficiente a mediului informatizat in procesul de cautare a unui loc de munca.

 

 Persoana care a facut nominalizarea:  Consiliul Judeţean al Elevilor
Persoana fizica nominalizata: 
prof. Gabriel Stan
Denumirea proiectului: 
„Tinerii împotriva corupţiei”.
Locul de desfasurare: 
Bacau
Perioada de desfasurare: 
Septembrie 2011
Descrierea proiectului: 
Mediul: societate civilă/mediu educaţional.Scopul urmărit în proiect a fost realizarea unor activităţi educaţionale interactive, prin antrenarea mai multor factori educativi, experţi, cadre didactice, instituţii publice sau private, ONG-uri, care să conducă la înţelegerea gravităţii şi dimensiunilor fenomenului corupţiei, a cauzelor, formelor ei, a necesităţii implicării tinerilor în prevenirea şi combaterea acesteia. Pentru realizarea acestui scop, Şcoala de vară, aflată la cea de-a V-a ediţie, şi-a propus atingerea următoarelor obiective majore: educarea tinerilor cu privire la cauzele, formele, dimensiunile şi consecinţele corupţiei, precum şi a drepturilor cetăţenilor care se confruntă cu fapte de corupţie; dobândirea abilităţilor şi cunoştinţelor necesare cetăţeniei active; relaţionarea cu instituţiile publice şi societatea civilă în prevenirea şi combaterea corupţiei; combaterea moştenirii corupţiei;creşterea gradului de implicare civică; realizarea şi întreţinerea blogului Şcolii de vară; realizarea de către profesorii participanţi a unui curriculum naţional pentru o tematică a unui curs opţional pe tema corupţiei, materializarea „angajamentului tinerilor în lupta împotriva corupţiei”, prin realizarea de către elevi a unor proiecte educative, ce vor fi aplicate în comunităţile din care provin.

Workshop-uri: „Moştenirea corupţiei şi preţul acesteia. Moduri eficiente de acţiune civică în demascarea faptelor de corupţie şi prevenirea lor. „Reflectarea faptelor de corupţie în mass-media. Rolul ziaristului în demascarea acestora.”. „Instituţii europene şi internaţionale/ organizaţii implicate în lupta împotriva corupţiei.”. „Instituţii româneşti cu responsabilităţi în combaterea corupţiei.”. „Corupţia în viaţa de zi cu zi (sănătate, educaţie, etc).”. Workshop pentru elevi: prezentarea rezultatelor activităţilor în cadrul atelierelor de lucru; discuţii pe marginea acestora . Workshop pentru profesori: „Curriculum pentru un curs opţional despre corupţie.” Vizionarea filmului artistic The Insider, S.U.A., „Corupţia şi anticorupţia în sistemul juridic.” Etc.


Persoana care a facut nominalizarea:  Gabriela Achihai
Persoana fizica nominalizata: 
Ioan Nica
Denumirea proiectului: 
Dezvoltarea comunitatii din satul Stramba judetul Bacau
Locul de desfasurare: 
Bacau
Perioada de desfasurare: 
2001- prezent
Descrierea proiectului: 
Domnul Ioan Nica este unul dintre cei mai activi pensionari pe care i-am cunoscut in intreaga activitate a organizatiei noastre. Este pensionat de 11 ani, inca de atunci s-a dedicat comunitatii din Satul Stramba, Comuna Rosiori.

"Sint inginer constructor – spune domnul Nica despre el insusi - si am fost o viata intreaga militar de cariera. Genist. Am lucrat la canalul Dunare - Marea Neagra si la canalul Dunare - Bucuresti, la Porto Franco Sulina si pe Bratul Borcea, apoi m-am retras mai catre casa, la Bacau, unde am iesit la pensie de la Apararea Civila. Nu pot sta sa vad cum trece viata pe linga mine fara sa ma mai implic. Asa am ajuns si la concluzia ca la Strimba, in satul meu natal, as putea face cite ceva pentru ca viata oamenilor sa fie mai usoara"Strimba este un catun cu 25 - 30 de familii extrem de sarace, aruncat de soarta la marginea unui adevarat colt de rai, intre dealurile si padurile din comuna Rosiori.Este in prezent foarte activ si reuseste sa dezvolte citeva activitati, dintre cele mai diverse cu mare succes: a cercetat si a publicat 2 carti: una despre folosirea plantelor in diferite afectiuni si una despre istorie, traditie, etc.;  in prezent are finalizata inca o carte care acopera teorii despre diferite civilizatii; A infiintat Asociatia Stramba prin care a reusit sa deruleze citeva proiecte deosebite:a construit o biserica in Satul Stramba ; a realizat in proportie de 90% un centru social in apropierea bisericii menit sa adaposteasa persoane vartsnice din zona, persoane care sa fie ingrijite de maicuteEste presedinte a filialei Bacau a veteranilor de razboi si activeaza pentru aceasta categorie.Munceste fizic si intelectual cu o mare energie si este un exemplu de modestie si dedicatie. Este un lider la nivelul intregii comunitati.

 

Persoana care a facut nominalizarea: Ana Maria Chirita
Persoana fizica nominalizata: 
Gabriela Otelita
Denumirea proiectului: 
Centrul educational pentru persoanele cu Sindrom Down din judetul Bacau Our Kids.
Locul de desfasurare: 
Bacau, strada Aprodu Purice, nr. 26 A
Perioada de desfasurare:
Incepand cu data de 22 septembrie 2011, data special aleasa cand fetita doamnei GO, nascuta cu Sindromul Down implinea varsta de 5 ani si continuu in viitor.
Descrierea proiectului:
Obiectvul proiectului este de creare a unui cadru propice in care persoanele cu sindrom Down sa fie sustinute si recuperate pentru a-si atinge ptentialul lor maxim iar familiile lor sa beneficieze de consiliere si sprijin in viitor. Proiectul este unul social dar si educational in special pentru copii si tineri si are ca scop schimarea de atitudine in comunitate privind persoanele cu nevoi speciale. Procesul de educatie a tinerilor din comunitate se realizezaza in context non-formal si cuprinde activitati de voluntariat, solidaritate sociala,strangeri de fonduri, organizarea de targuri si expozitii in favoarea persoanelor cu Sindrom Down.Educatia tinerilor si copiilor din comunitate este un deziderat important pentru doamna Gabriela Otelita si contribuie la un proces de dezvoltare personala a acestora pentru a se raporta corect la semenii lor de conditie genetica speciala.Educatia tinerilor si copiilor din comunitate este un deziderat important pentru doamna Gabriela Otelita si contribuie la un proces de dezvoltare personala a acestora pentru a se raporta corect la semenii lor de conditie genetica speciala.In acest sens persoana nominalizata se informeaza permanent, participa la cursurile de formare ale AN si aplica proiecte de tineret in calitate de coordonator de proiect. Ex. Proiectul Sa dam dovada ca se poate-pe care il coordoneaza in prezent.

 

Persoana care a facut nominalizarea:  Lucas M.
Persoana fizica nominalizata:   
Tataru Daniela
Denumirea proiectului:   
Cel mai frumos ou de pasti
Locul de desfasurare:   
Bacau
Perioada de desfasurare:  
Incepand cu 2009, se desfasoara anual
Descrierea proiectului:
Proiect social cu implicarea centrelor din reteauaua DGASPC si a ong-urilor ce au ca obiect de activitate aceasta(asist soc).Realizarea de obiecte specifice in cadrul programelor de ergoterapie.


Persoana care a facut nominalizarea:  Fifirig Carmen
Persoana fizica nominalizata:  
Ilcos Georgeta
Denumirea proiectului: 
Sarbatorile crestine
Locul de desfasurare: 
Scoala in cartierul Izvoare, Centrul de zi "O scoala pentru toti" al Serviciului Public de Assitenta Sociala Bacau
Perioada de desfasurare: 
anul 2011, continuare in 2012
Descrierea proiectului:  
Scopul acestui proiect educational este ofertarea de activitati extracuriculare pentru copiii din unitatile partenete, care sa contribuie la formarea unor relatii sociale pozitive, de prietenie intre ei si la sensibilizarea lor prin actiuni si activitati cu caracter traditional, specifice sarbatorilor.Domeniul de desfasurare: social, educatie. In cadrul proiectului, care a avut unitati partenere: Scoala din Cartierul Izvoare, Centrul de zi "O scoala pentru toti", Centrul de zi "Delfinul" din cadrul ACCMA Betania si Biserica Ortodoxa "Sf.Dumitru" au avut loc activitati de socializare, programe aristice cu ocazia marilor sarbatori religioase, activitati artistico-plastice, activitati caritabile. Obiective generale: cresterea interesului elevilor pentru activitati de voluntariat; cunoasterea, pastrarea si promovarea traditiilor locale prilejuite de sarbatorile de iarna si de primavera; sensibilizarea elevilor privind necesitatea realizarii de activitati de voluntariat de la o varsta mica; cultivarea imaginatiei, creativitatii simtului estetic prin crearea de colaje, martisoare si felicitari impreuna cu copiii de la Centrul "Delfinul"; dezvoltarea capacitatilor de comunicare si interrelationare.


Comments