News‎ > ‎

A inceput Scoala de Vara FSC in mediul rural

postat 13 iul. 2016, 05:22 de Ionut Chirita   [ actualizat la 13 iul. 2016, 05:23 ]
Lunile Iulie si August se anunta pline de surprize si activitati recreative si educative pentru mai mult de 1000 de copii din 8 comune din estul judetului. Motivul, ca in fiecare an, il reprezinta scolile de vara pe care voluntarii FSC impreuna cu colegii lor britanici de la Asociatia Girlguiding le-au demarat incepand cu aceasta saptamana. Jocuri, concursuri, distractie multa dar si informatii noi, ateliere si cluburi educative sunt deja gandite si planificate pentru a le oferi celor mici o vacanta de neuitat. Timp de cate o saptamana, echipe a cate 15-20 de voluntari vor locui alaturi de copii si le vor oferi zilnic un program de vacanta deosebit menit sa le sporeasca interesul pentru cunoastere, invatare, dar sa le si ofere posibilitatea de a se juca si a se distra asa cum orice copil merita in vacanta.

Fiecare sesiune dureaza 5 zile (luni-vineri) timp in care voluntarii locuiesc in comunitatile respective, cartierul lor general fiind in cadrul unei scoli sau Club cu Lipici al FSC. Voluntarii dorm in salile de clasa si impartasesc conditiile de viata specifice locului. In cele 5 zile voluntarii vor trebui sa aiba grija de ei insisi dar si de activitatile pentru copii, sa se gospodareasca si sa-si gestioneze corect resursele.

Activitatile zilnice se desfasoara intre orele 8-14. In acest interval au loc principalele cluburi: de pictura, sport, creatie, muzica si dans, engleza si calculatoare acolo unde dotarile permit. Pe langa acestea sunt organizate diverse jocuri, menite sa dezvolte spiritul de echipa, disciplina, spiritul competitional si fair-play-ul. La sfarsitul zilei copii revin pentru discoteca in aer liber sau vizionarea unui film.

La sfarsitul fiecarei saptamani sunt premiati cei mai activi copii cu rezultate deosebite si cu o buna participare la activitati pe parcursul saptamanii.

Fondurile destinate activitatilor acestei editii a Scolii de Vara FSC provin din donatiile oferite in cadrul Galei Premiilor Comunitatii Bacauane din acest an, dar si dintr-o campanile de strangere de fonduri realizata de mai multi voluntari din Marea Britanie pe portalul Benevity

 

Iata mai jos programul complet al scolilor de vara din acest an:

Motoseni si Dealu Morii - 10 -15 iulie

Colonesti si Godinesti (Vultureni) - 24 - 29 iulie

Corbasca si Podu Turcului - 31 iulie - 5 august

Stanisesti si Slobozia Noua (Stanisesti) - 7 - 12 august

Comments