News‎ > ‎

Anul 2015 la FSC

postat 31 ian. 2016, 01:10 de Ionut Chirita   [ actualizat la 31 ian. 2016, 01:14 ]
Anul 2015 a fost un an plin de provocari cea mai mare dintre ele fiind neacordarea finantarii din partea MMFPS prin legea 34 ceea ce ne-a obligat sa reducem orele de ingrijire si numarul de ingrijitoare din mediul rural. Cu sprijinul partenerilor nostri (Fundatia Vodafone Romania, Relief Fund for Romania) si cu ajutorul fondurilor stranse in cadrul Galei Premiilor Comunitatii, am reusit sa continuam acordarea acestor servicii in mediul rural pentru varstnicii care au nevoie de noi zi de zi.

Am sarbatorit in luna iunie 18 de ani de cand FSC a fost oficial inregistrata (in 1997). In acesti 18 ani FSC a devenit una dintre cele mai active si mai cunoscute  organizatii din tara. Serviciile noastre au fost adresate  unui numar de peste 20 de comunitati , unele dintre ele fiind cele mai sarace din Romania. Am implementat 85 de proiecte , de care au beneficiat peste 20.000 de beneficiari directi . Am primit 30 de premii nationale si internationale, ca o recunoastere a profesionalismului si transparentei cu care ne desfasuram activitatile.

In 2015 proiectele noastre s-au adresat unui numar de peste 6000 de persoane din intreg judetul Bacau prin intermediul a 130 angajati si 200 de voluntari. Aproape 50% sunt copii si tineri, 15% sunt persoane varstnice, iar diferenta e formata din familii sarace si beneficiari ai cursurilor si trainingurilor autorizate.

 Activitatea noastra a obtinut din nou recunoastere la cel mai inalt nivel:

La Gala Nationala a Voluntariatului, voluntarii FSC au obtinut din nou aprecieri  pentru munca lor: Cel mai bun voluntar din Romania in domeniul educatiei (Malina Palade) si, pentru al doilea an consecutiv, Premiul pentru  cel mai bun Centru de Voluntariat din Romania.

Click aici pentru a vedea cele mai importante activitati si realizari ale anului 2015

Comments