News‎ > ‎

Conferinta regionala ”Egalitatea de gen in societatea romaneasca actuala”

postat 6 oct. 2014, 00:28 de Ionut Chirita
Atmosfera pozitiva si discursuri motivationale in cadrului conferintei regionale pe tema ”Egalitatea de gen in societatea romaneasca actuala” desfasurata in data de 3 octombrie, la Hotelul Dumbrava Bacau. 

In cadrul evenimentului a fost realizata o radiografie a situatiei accesului femeilor pe piata muncii, dar si in domeniile esentiale de activitate din societatea romaneasca. S-au prezentat si discutat aspecte statistice, informatii referitoare la legislatia romanească și europeana in domeniu, provocarile si problematica egaitatii de gen. Au participat aproximativ 50 de doamne, reprezentante ale sectorului ONG si ale autoritatilor locale, precum si din partea sectorului de afaceri.
Au impartasit experiențe relevante si exemple de bune practici, cateva femei de succes care au reusit sa se impuna si sa performeze in domenii cheie, dominate in mod traditional de barbați: management, marketing, antreprenoriat, politica.
Atmosfera a fost animata iar aboradarile au fost pozitive si constructive, semn ca problematica egalitatii de gen a ajuns intr-o etapa a maturitatii. Au lipsit excesele si exaltarile feministe precum si abordarile sexiste. Am fost impresionat de cateva prezentari pregatite cu mult suflet, foarte echilibrate, expuse cu intelepciunea si atentia la detalii specifica femeilor.
Conferinta a fost organizată de Fundatia de Sprijin Comunitar, în cadrul proiectului ” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piața muncii”, co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în oameni, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”
Comments