News‎ > ‎

FSC lanseaza proiectul Arta pentru toti copiii

postat 5 mar. 2013, 02:10 de Ionut Chirita   [ actualizat la 5 mar. 2013, 02:41 ]
Incepand cu luna ianuarie Fundatia de Sprijin Comunitar a initiat un nou proiect destinat cresterii calitatii vietii copiilor cu handicap din judetul Bacau prin oferirea de servicii de art-terapie in 4 comunitati din mediul rural si crearea unui Centru de resurse in art-terapie pentru specialistii din judet. Proiectul Arta pentru toti copiii se va derula pana in luna iunie 2013 in comunele Dealu Morii, Colonesti, Motoseni si Margineni si este finantat prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor al Fundatiei pentru Comunitate.

In ultima perioada, serviciile sociale, inclusiv cele pentru persoane cu dizabilitati au inceput sa se dezvolte, astfel incat in mediul urban persoanele cu handicap au sansa de a beneficia de servicii specializate, incluzand art-terapia, kinetoterapia, logopedia etc. Situatia sta cu totul altfel in mediul rural, in mod special in zona cuprinsa in acest proiect unde serviciile pentru aceste categorii sociale sunt aproape inexistente.

In urma implementarii proiectului de fata 45 copii cu dizabilitati din cele patru comune izolate ale judetului Bacau vor beneficia pentru prima data de servicii specializate de terapie prin arta iar parintii lor isi vor imbunatati abilitatile parentale in urma sesiunilor practice de art- terapie si  a sedintelor de consiliere. Deasemenea 20 de profesionisti din domeniu isi vor imbunatati abilitatile de lucru si de relationare cu copii cu dizabilitati in urma trainingului oferit de specialistii FSC iar peste 100 beneficiari indirecti din unitatile care lucreaza cu copii cu dizabilitati, vor avea in viitorul apropiat acces la aceleasi tehnici de terapie care le vor creste calitatea vietii si ii va face mai independenti. Personalul direct implicat in munca cu aceste persoane va dobandi cunostintele si deprinderile necesare aplicarii noilor metode de terapie.

Comments