News‎ > ‎

Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar Bacău investesc 102.611 euro în cea de-a doua rundă de finanțare „Investiții pentru comunități durabile”

postat 13 iul. 2016, 03:58 de Ionut Chirita

Bacău, 23 iunie 2016 – Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar au lansat cea de a doua ediție a proiectului Investiții pentru comunități durabile” care face parte din Programul strategic de investiție în mediul rural, derulat de Fundația Vodafone România. Acesta este singurul program de acest gen, cu acoperire națională, derulat de o fundație. In prima ediție a programului, Fundația Vodafone România a acordat o finanțare de 653.645 euro, iar investiția totală a programului a ajuns la circa 1.110.000 euro ca urmare a co-finanțării celor patru parteneri naționali și implicării active a comunităților locale prin acțiuni de voluntariat și donații. Au fost  implementate 55 de proiecte în satele și comunele celor 41 de județe ale țării, care au însumat un număr de 35.207 beneficiari: copii, adulți și bătrâni defavorizați economic sau social. Proiectele implementate au susținut domeniiile educației (renovarea și dotarea instituțiilor de învățământ, After Schools, centre de zi etc), sănătății (renovarea și dotarea cabinetelor medicale, facilitarea accesului la serviciile sanitare etc) și serviciilor sociale (centre de zi, terapie ocupațională etc).

A doua ediție a proiectului Investiții pentru comunități durabile” va fi derulată tot în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău și se adresează ONG-urilor care derulează programe educative și sociale în localități mici (sub 30.000 de locuitori) din județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea. Valoarea totală a investiției oferită de Fundația Vodafone pentru acest proiect va fi de 102.611 euro.

Prin această rundă de finanțare, cele două fundații doresc să răspundă nevoilor locale în domeniile educației și serviciilor sociale sprijinind oamenii care trăiesc și muncesc în comunitățile locale pentru a-și îmbunătăți propriile condiții de viață și pentru a veni în ajutorul categoriilor defavorizate din localitatea lor. Vor fi finanțate maxim 10 proiecte, valoarea fiecărei finanțări fiind de până la 36.000 lei (8.000 euro).

Proiectele depuse trebuie să conțină o componentă puternică de implicare a comunității și să se înscrie într-unul dintre cele două domenii de finanțare: educație și servicii sociale. Durata de desfășurare a unui proiect poate fi de până la 10 luni, în intervalul 8 august 2016 – 31 mai 2017. Aplicațiile se vor face exclusiv prin completarea unei cereri de finanțare și a unui buget, disponibile pe website-ul: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile/descarca-formular-de-aplicatie-si-bugetul-rundei-de-finantare. Acestea vor trebui trimise prin e-mail până la data de 13 iulie 2016, ora 16:00 la adresa fundraising@fsc.ro. Evaluarea proiectelor înscrise în concurs pe baza criteriilor menționate în Regulament va avea loc în două etape: în perioada 14 iulie - 20 iulie vor fi analizate toate cererile depuse și va fi stabilită o listă scurtă a proiectelor finaliste, care vor fi reevaluate, inclusiv prin vizite pe teren, în perioada 21-29 iulie. Cererile de finanțare vor fi evaluate de către o comisie formată din membri Fundației de Sprijin Comunitar din Bacău și ai Fundației Vodafone România. In cadrul procesului de reevaluare și vizite pe teren, aplicanților li se pot propune modificări și îmbunătățiri ale propunerilor inițiale și se va stabili lista finală a celor maximum 10 proiecte care vor primi finanțare. Anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc în jurul datei de 2 august 2016.

Mai multe informații despre regulamente, condițiile de eligibilitate, criteriile de selecție și procesul de aplicare sunt disponibile în documentele aferente publicate pe website-ul: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Comments