News‎ > ‎

Mos Craciun a ajuns si la copiii si batranii saraci din estul judetului

postat 10 ian. 2014, 03:03 de Ionut Chirita   [ actualizat la 10 ian. 2014, 03:04 ]

In ultimii sapte ani Mos Craciun a ajuns si in cele mai sarace catune din estul judetului Bacau cu sprijinul voluntarilor din intreaga tara. FSC reuseste an de an sa aduca bucuria Craciunului in casele unor copii care-si traiesc viata in lipsuri si saracie, muncind cot la cot cu parintii lor, neputand sa se bucure de copilarie. Si in acest an, cu ajutorul a peste 500 de voluntari din intreaga tara,  am reusit sa aducem multa bucurie si zambete pe chipurile a 740 de copii din 8 comunitati din zona de est a judetului Bacau, beneficiari ai centrelor educationale Clubul cu Lipici deschise de FSC in cinci comunitati rurale, dar si din Letea Veche si Bacau.

Ca in fiecare an copiii au trimis pe adresa FSC scrisori simple in care povestesc despre viata lor, despre familiile si satele in care traiesc. Unele scrisori au fost impresionante, prezentand povesti de viata dureroase:

“Sunt o fetita nazdravana, ii scrie Madalina de 5 ani din Podu Turcului lui Mos Craciun. Locuim intr-o casa modesta din Damacusa. Acasa suntem sapte frati, cinci fete si doi baieti... Cateodata si painea ne lipseste iar seara ne mai culcam si fara sa mancam. Acum de cand venim la centru (Clubul cu Lipici), pranzul ne este asigurat. Aici mancam sandwich-uri si multe dulciuri...”

Incepand cu data de 16 Decembrie cadourile pregatite au fost distribuite catre Cluburile cu Lipici.

Cadourile au fost oferite in cadrul unor serbarii la care copii l-au asteptat pe Mos Craciun cu cantece, colinde si obiceiuri locale.

Copiii au fost extrem de impresionati si fericiti. Am vazut multi ochisori scaldati in lacrimi de fericire. Multumim tuturor celor care au oferit cadouri si au adus atat de multa bucurie celor mici, atat persoane fizice cat si grupuri de angajati de la diverse companii locale sau nationale.


Nu doar cei mici s-au bucurat de cadouri in preajma Craciunului. In paralel cu campania Fii si tu Mos Craciun, FSC a derulat si campania Daruri pentru bunicii uitati prin care a atras sustinatori

si pentru programul de ingrijire la domiciliu varstnici oferit in Bacau si in zona rurala de est a judetului. Voluntarii au pregatit pachete de alimente si au facut donatii care au ajuns la 170 de varstnici din 11 comunitati rurale si municipiul Bacau. Cea mai mare contributie a fost oferita pentru acest proiect de DEDEMAN Bacau care a oferit o sponsorizare de 8000 de lei si chiar a dotat casa unui batran cu o soba noua in valoare de peste 1600 lei.

“Multumim tuturor sponsorilor si voluntarilor din cele doua campanii. Catre ei se indreapta recunostinta noastra si a celor 700 de copii si 150 de batrani. Sunt oameni inimosi, oameni cu suflet mare, care an de an ne-au fost alaturi si ne-au ajutat sa aducem bucuria Craciunului si in casele celor mai putin norocosi. Faptul ca am reusit sa gasim donatori si pentru varstnicii pe care ii ingrijim ne bucura si mai mult, pentru ca ne dorim prin fiecare campanie, prin fiecare eveniment, sa fim alaturi de beneficiarii nostri, sa le intindem o mana de ajutor si sa-i sprijinim in efortul lor de a avea o viata normala. Voluntarii implicati in cele doua campanii ne-au demonstrat inca o data ca nu suntem singuri si ca spiritul comunitar e viu si tot mai puternic!” (Gabriela Achihai, presedinte FSC)

Fara a nedreptati pe nimeni vrem sa amintim in mod special: elevii si profesorii de la Colegiile Gheorghe Vranceanu si Sf. Iosif, Scolile Gimnaziala numarul 10 si Alexandru Safran,  Gradinitele Lizuca si Margineni, angajatii de la BRD GSC Bacau si Bucuresti, Europharm Distributie, Dedeman si Dedeman Automobile, Pambac, Raiffeisen Bank Bacau, Credit Europe Bank, Curtea de Apel, Baroul Avocatilor, Coca Cola Hellenic, DGASPC Bacau , Marfin Bank, Glen Mark Pharma, Farmafil, Casa de Pensii Bacau, Casa de asigurari de Sanatate Bacau, dar si celelalte persoane implicate in campanie.

Multumiri speciale si Inner Wheel Bacau care au oferit pizza, dulciuri si sucuri copiilor de la Clubul cu Lipici din Vultureni si Selgros Bacau pentru sponsorizarea cu suma de 3540 lei.

Comments