News‎ > ‎

O noua serie de absolventi ai cursurilor de calificare din programul Sansa

postat 11 mar. 2015, 04:52 de Ionut Chirita
Luna martie este o luna plina de emotii pentru aproximativ 110 persoane din judetul Bacau, inscrise in cadrul cursurilor de calificare din programul ”Sansa - Sprijin pentru autocunoastere si autodepasire a situatiei de vulnerabilitate”. Acestia au urmat timp de mai multe luni (in functie de tipul cursului), sesiunile de teorie si practica in meseriile de lucrator in comert, ospatar, florar decorator  si agricultor. Cursurile s-au finalizat la sfarsitul lunii februarie pentru lucrator in comert si florar, iar pe 3, respectiv 6 martie pentru agricultor si  ospatar.

Pentru absolventii cursului de lucrator in comert emotiile s-au risipit deja, deoarece acestia au sustinut examenul in zilele de 9 si 10 martie. Din cei 26 de cursanti inscrisi initial, doar 22 s-au simtit suficient de pregatiti pentru a sustine examenul, pe care l-au luat cu brio. Examenul a avut atat o proba teoretica cat si una practica, probe in cadrul carora cursantii au dovedit ca si-au insusit tenhicile de vanzare, de relationare cu clientii, de completare a actelor specifice etc. Toti participantii la examen au demonstrat ca au invatat temeinic pe perioada cursului, mai ales din sesiunile de practica desfasurate in cadrul unui mare supermarket local.

Dorinel S. este din comuna Corbasca si este unul dintre proaspetii absolventi ai cursului de lucrator in comert. Spune ca s-a inscris la acest curs cu speranta ca va avea o sansa in plus la angajare. ”Am 47 de ani si am incercat multe meserii in viata mea. Am lucrat in multe locuri si mi-a placut mereu sa invat sa fac ceva. La varsta mea este greu sa-ti gasesti de munca mai ales daca nu ai nici calificare. Am venit la curs ca sa invat o meserie mai buna, sa am o diploma cu care apoi sa incerc sa-mi gasesc ceva de munca. Sunt dispus chiar sa fac si naveta la Bacau pentru ca la noi in comuna cam greu cu angajarile in domeniul comertului!”, declara proaspatul absolvent.

Pentru ceilalti beneficiari ai programului, emotiile examenului final abia de acum incep. Viitorii florari vor fi examinati in zilele de 11 si 12 martie, in timp ce agricultorii vor avea examenul final pe 16-17 martie, iar cursantii in meseria de ospatar, pe 19 si 20.

Programul Sansa este implementat de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL si Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie 6.2 “Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii”.

Comments