News‎ > ‎

Saptamana dedicata seniorilor la FSC Bacau

postat 1 oct. 2014, 07:09 de Ionut Chirita
Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, Fundatia de Sprijin Comunitar organizeaza o serie de activitati si evenimente care se vor desfasura pe parcursul intregii saptamani. Cateva dintre aceste actiuni fac parte din calendarul programului “Alaturi de bunicii uitati” finantat de Fundatia Vodafone Romania, care ofera servicii de asistenta medicala si ingrijire la domiciliu, servicii speciale de recuperare si servicii de asistenta sociala pentru 800 de varstnicii din municipiul Bacau, cu probleme de sanatate sau aflati in dificultate.

Prima actiune s-a desfasurat luni 29 septembrie la Buhusi unde, in parteneriat cu Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, filiala Bacau si Spitalul Orasenesc Buhusi, a fost organizata conferinta Sa nu-i uitam pe cei care uita, dedicata Zilei Internationale Alzheimer. Au fost invitati sa participe si sa sustina prezentari medici geriatri si neurologi, asistenti medicali, asistenti sociali, specialisti de la cateva institutii de profil din Bacau. Prezentarie sustinute au abordat noutatile in domeniul diagnosticarii si interventiei de specialitate in cazul bolnavilor suferind de aceasta maladie, dar si de alte forme de dementa.

Marti 30 septembrie Centrul de Zi Dr. Stefan Ciobanu, a organizat ziua portilor deschise. Seniorii beneficiari ai centrului au pregatit, pentru acest eveniment, in cadrul cluburilor tematice, mini spectacole de muzica, dans, expozitie de tablouri si obiecte hand-made, dar si o piesa de teatru pe care au prezentat-o in turneu la cateva asezaminte similare. De asemenea, au fost invitati sa viziteze centrul de zi colaboratori, parteneri si rude ale beneficiarilor, pentru a cunoaste activitatile si serviciile pe care le ofera de peste 12 ani centrul de zi pentru varstnici din cadrul FSC.

Miercuri 1 octombrie, intre orele 10.00 – 14.30, la Sala Mare a Consiliului Judetean Bacau, se va desfasura seminarul cu tema „Nevoia de servicii pentru persoane vartsnice in Romania - Viata persoanelor varstnice intre normalitate si realitate”. Seminarul, organizat in parteneriat cu Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania, Sucursala Teritoriala Bacau, doreste sa supuna atentiei specialistilor in domeniu situatia serviciilor adresate varstnicilor din Bacau si judetele limitrofe, aspectele de interes ale legislatiei in domeniu, activitatea institutiilor cu atributii in acordarea si sustinerea serviciilor adresate varstnicilor. Vor fi invitati reprezentanti ai insitutiilor publice si ONG-urilor in domeniu dar si reprezentanti ai Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice.

Tot pe 1 octombrie varstnicii de la Centrul de Zi Dr.Stefan Ciobanu, vor beneficia de o bine-meritata excursie in zona Targu Ocna – Slanic Moldova, unde cinci dintre cele mai pricepute gospodine vor participa la concursul Placintele Bunicii  organizat de Primaria Targu Ocna si DGASPC Bacau. Deasemenea, cei 50 de beneficiari care vor participa la excursie se vor bucura de o cura de aer curat si ape minerale in Slanic Moldova.

Pe 2 si 3 octombrie evenimentele dedicate Zilei Varstnicului se vor muta in zona rurala din estul judetului unde FSC deruleaza programe de ingrijire si asistenta medicala la domicliu si la Buhusi in cadrul Satului Seniorilor. Vor fi organizate intalniri cu echipele de ingrijitoare si autoritatile locale din zona, in cadrul carora vor fi prezentate serviciile oferite de FSC varstnicilor, rezultatele obtinute dar si nevoile de dezvoltare in anii urmatori. La Satul Seniorilor va fi organizata deasemenea o zi a portilor deschise unde colaboratori si apartinatorii rezdentilor vor fi invitati sa viziteze complexul rezidential si sa se familiarizeze cu noutatile oferite de acesta.
Comments