News‎ > ‎

Targul ONG-urilor Bacauane

postat 9 mai 2017, 02:15 de Ionut Chirita   [ actualizat la 9 mai 2017, 02:20 ]
      
 
Duminică, 7 mai, au debutat activitățile prevăzute în proiectul „Bacău-Capitala Tineretului din România” 2017, proiect in care Centrul de Voluntariat al Fundatiei de Sprijin Comunitar este partener. Astfel, Fundatia de Sprijin Comunitar 
alaturi de Federatia Tinerilor din Bacau, a organizat Targul ONG-urilor băcăuane, în care mai multe Asociații si Organizatii și-au prezentat ofertele și activitățile pe care le desfășoară.
Incepand cu ora 13:00, pentru mai bine de trei ore, o parte din asociațiile participante au oferit băcăuanilor prezenți în Piața Tricolorului diferite momente artistice, momente care s-au bucurat de aprecierile trecătorilor. Vremea frumoasa, entuziasmul voluntarilor si al tinerilor participanti, au transformat centrul orasului intr-un loc de sarbatoare, unde a domnit voia buna, dansurile si muzica. 

        Momentul mult asteptat a fost cel al dezvaluirii identitatii vizuale „Bacău-Capitala Tineretului din România”. Este vorba despre o statuie, confecționată din piese auto recondiționate, care îl reprezintă pe George Bacovia însoțit de doi copii. Titlul lucrării poartă numele „Întors Acasă” și se vrea o replică a statuii poetului băcăuan din parcul Bacovia, de lângă Prefectură, care este numită „Plecat de Acasă”.
        Prima zi de manifestări s-a încheiat cu concerte, pe o scenă amplasată între hotelul Bistrița și parcul de lângă Prefectură evoluând trupele Feelings, GOLAN și CTC.
Comments