News‎ > ‎

Unirea Principatelor sarbatorita la centrele pentru varstnici din cadrul FSC

postat 26 mar. 2014, 04:12 de Ionut Chirita

Ziua de 24 ianuarie marcheaza in acest an implinirea a 155 de ani de la infaptuirea Unirii

Principatelor. Evenimentul a fost sarbatorit asa cum se cuvine in special de beneficiarii de varsta a III-a din cadrul FSC. Astfel, in avanpremiera, pe 23 ianuarie, beneficiarii Centrului de zi “Dr. Stefan Ciobanu”, au organizat o activitate de suflet, dedicata acestui eveniment istoric.

Cantecele corului, poeziile pe teme nationale, sceneta “Ocaua lui Cuza”, pregatita special de trupa de teatru a centrului, au incantat audienta.

S-au depanat amintiri despre cum era celebrata aceasta sarbatoare in anii de tinerete ai beneficiarilor, iar, la final, asa cum se cade la o sarbatoare populara,

beneficiarii au degustat aperitive, prajituri, sucuri si s-au prins in Hora Unirii.

Pe 24 ianuarie a fost randul rezidentilor de la Satul Seniorilor Milly din Buhusi sa sarbatoreasca. Beneficiarii centrului si invitatii lor au luat parte la evenimentul cultural – artistic „Hai sa-ntindem hora mare”. Programul a fost organizat dupa specificul sarbatorilor traditionale ale satului romanesc si a cuprins momente de cantec, joc si voie buna. Ulterior, rezidentii si invitatii au fost invitati in curtea primitoare a complexului, unde s-a gatit bors moldovenesc cu afumatura, fasole cu carnati si vin fiert, toate pregatite pe loc la ceaun si foc de lemne.

Comments