News‎ > ‎

FSC ofera si in acest an burse sociale pentru 100 de elevi din mediul rural

postat 30 oct. 2013, 07:15 de Ionut Chirita   [ actualizat la 30 oct. 2013, 07:16 ]
Un numar de 100 de elevi vor primi vor primi lunar burse a cate 200 lei in vederea acoperirii cheltuielilor de cazare si masa la liceu. Asistentul social FSC va monitoriza permanent atat situatia scolara a copiilor cat si modul de cheltuire a banilor. Deasemenea se va tine permanent legatura cu cadrele didactice si parintii copiilor in vederea identificarii, preintampinarii sau depasirii oricarei probleme ce ar putea afecta rezultatele si evolutia scolara a tinerilor. In acest mod pe langa sprijinul financiar, tinerii vor fi invatati sa-si gestioneze in mod responsabil banii.

In cadrul intalnirilor lunare vor fi abordate, pentru elevii din anii terminali subiecte referitoare la orientarea profesionala si gasirea unui loc de munca. Vor fi abordate teme diverse, pornind de la intocmirea unui C.V. si sutinerea unui interviu, drepturile si obligatiile unui angajat, pana la invatarea atitudinilor necesare adaptarii cu succes la un loc de munca si pastrarii acestuia pe termen lung.

Periodic vor fi organizate vizite la fabrici, supermarket-uri si institutii private sau publice din cele mai diverse domenii. Tinerii vor cunoaste secretele fiecarui domeniu direct de la angajatii acestor institutii si se vor familiariza cu activitatile specifice fiecaruia.

Tinerii provin din 19 localitati ale judetului Bacau, in marea majoritate din zona estica a judetului. Sunt inscrisi la 15 dintre colegiile si liceele din judetul Bacau si chiar din Vrancea (Adjud). Zece dintre ei sunt studenti si vor beneficia in continuare de sprijin pana la finalizarea facultatii.

“Reusim in continuare sa oferim aceste burse in totalitate din surse private si multumim inca o data partenerilor nostri pentru sustinerea pe termen lung. Pentru al patrulea an consecutiv sponsorul principal al proiectului este Kaufland Romania care ofera 50 de burse si cheltuielile administrative ale proiectului. Alaturi ne sunt si alte companii locale si nationale: Pambac prin intermediul Fundatiei Comunitare Bacau, Popasul Trebes si Agricola Bacau. Deasemenea proiectul este sustinut si de donatori individuali: cativa angajati ai Europharm Distributie, domnul Colin Williams din Marea Britanie si un grup de sustinatori din Norvegia.” (Gabriela Achihai, presedinte FSC).

Comments