Programe‎ > ‎

Investitii pentru comunitati durabile


Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar au lansat cea de a doua ediție a proiectului Investiții pentru comunități durabile” care face parte din Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural, pe care Fundaţia Vodafone România îl derulează în toate județele țării și care susține devoltarea de proiecte în domeniile educaţiei şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

In prima ediție a programului, Fundația Vodafone România a acordat o finanțare de 653.645 euro, iar investiția totală a programului a ajuns la circa 1.110.000 euro ca urmare a co-finanțării celor patru parteneri naționali și implicării active a comunităților locale prin acțiuni de voluntariat și donații. Au fost  implementate 55 de proiecte în satele și comunele celor 41 de județe ale țării, care au însumat un număr de 35.207 beneficiari: copii, adulți și bătrâni defavorizați economic sau social. 

 A doua ediție a proiectului Investiții pentru comunități durabile” va fi derulată tot în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău și se adresează ONG-urilor care derulează programe educative și sociale în localități mici (sub 30.000 de locuitori) din județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea. Valoarea totală a investiției oferită de Fundația Vodafone pentru acest proiect va fi de 102.611 euro.

Cine poate aplica?

Asociații și Fundații inregistrate sau care activează în comunități mici, preponderent rurale cu până la 30.000 de locuitori din județele Iași, Galați, Neamț, Vaslui, Bacău, Botoșani, Suceava, Vrancea. Proiectele propuse trebuie să aibă loc în comunitățile sus menționate.

Ce fel de proiecte sunt eligibile?

In cadrul acestei runde de finanțare sunt eligibile proiectele care oferă doar servicii sociale și educaționale de bază pentru copii, tineri și bătrâni defavorizați social, economic sau fizic: 

-         Educație: renovare și dotare cu echipamente pentru instituții de învățământ (creșe, grădinițe, școli etc.), activități tip after-school, alte servicii menite să îmbunătățească accesul la educație al copiilor și tinerilor defavorizați.

-        Servicii sociale: centre de zi, servicii de îngrijire și de îngrijire la domiciliu rezidențiale, cantine sociale etc. 

Vă rugăm să țineți cont că enumerarea acestor exemple de proiecte este strict exemplificativă și nu restrictivă!

Care sunt condițiile finanțării?

·         Finanțările se acordă pe baza depunerii unor cereri de finanțare care se completează conform cererii de finanțare și bugetului disponibile AICI si se transmit în perioada 23 iunie – 13 iulie 2016, ora 16:00, în format electronic, pe e-mail la adresa fundraising@fsc.ro

·         Fiecare proiect individual va fi finanțat în limita a 36.000 lei, urmând ca aplicantul să contribuie la bugetul total al proiectului cu minim 10% din valoarea acestuia

·   Proiectele se vor desfășura în perioada 8 august 2016 – 31 mai 2017. Perioada de implementare a proiectelor este de maxim 10 luni.

·         Proiectele propuse trebuie să respecte in totalitate regulamentul rundei de finanțare 

Contact:

Pentru mai multe detalii și informații ne puteți contacta la telefon: 0733935947, sau la adresa de e-mail: fundraising@fsc.ro, persoana de contact Gabriela Dragu, expert program.