Programe‎ > ‎

Program voluntariat

Voluntariat si implicare comunitara!Programul de voluntariat a fost initiat in anul 2004 pentru a raspunde nevoii organizatiei de personal in special in vederea sustinerii campaniilor stradale si a celor de strangere de fonduri. De atunci programul s-a dezvoltat spectaculos ajungandu-se ca la ora actuala FSC sa aiba un centru de voluntariat cu aproape 200 de tineri dornici sa se implice activ in comunitatea in care traiesc.

Pentru mai multe detalii privind programul de voluntariat vizitati si site-ul voluntarilor: www.voluntarifsc.ro

Viziunea noastra este a unui oras solidar, in care toti cetatenii se implica in rezolvarea problemelor comunitatii locale, oferindu-si timpul, cunostintele, abilitatile, energia, talentele sau experienta pentru o societate mai sanatoasa, mai fericita. Ne dorim o comunitate in care implicarea intr-o activitate de voluntariat reprezinta o valoare acceptata si impartasita de toti membrii comunitatii.

Locatie:municipiul Bacau

Obiectiv general:sa oferim tinerilor un cadru prielnic pentru dezvoltarea diverselor abilitati si acumularea de experiente utile pentru viitor prin implicarea lor in programe educationale si sociale pentru grupuri dezavantajate.

Grupuri tinta:elevi si studenti din municipiul Bacau

Numar beneficiari: 250 anual

Activitati administrative- luarea in evidenta a voluntarilor, participarea la un program de formare initiala, vizitarea tuturor programelor FSC, selectarea domeniilor de interes in care vor dori sa se implice.

Fotografia postată de Voluntari FSC.

Sprijin pentru beneficiarii programelor FSC

 • "Voluntari pentru Pistruiatul" - ajutor la pregatirea temelor si implicarea copiiilor in activitati de socializare si recreative (cluburi tematice, activitati de weekend etc).
   
 • "Voluntari pentru BUNICI" - sprijin batranilor ingrijiti la domicilu: ajutor la realizarea menajului, ajutor la cumparaturi si prepararea mesei, plimbari, comunicare si socializare.
   
 • Campania de curatenie in locuintele beneficiarelor varstnici - 50 de voluntari au reusit in 2006 sa aduca un aer proaspat in 10 locuinte ale batranilor singuri. Munca voluntarilor s-a extins de la spalarea vaselor, a perdelelor pana la zugravit peretii. Seriozitatea acordata de ei acestui program de curatenie la domiciliu s-a oglindit pe fetele beneficiarilor.

REALIZARE DE CAMPANII STRADALE DE INFORMARE SI SPRIJIN PENTRU GRUPURI DEFAVORIZATE

 • Campania 2% - are ca scop informarea populatiei asupra prevederii 2% si strangerea de adeziuni pentru FSC
 • Campanii stradala "Ajuta-l sa mearga la Scoala" - campanie de strangere de fonduri si rechizite pentru copiii din mediul rural. Voluntarii distribuie fluturasi si le vorbesc trecatorilor despre importanta sustinerii programelor educative pentru copii.
   
 • Campania Anti-Sida - actiune desfasurata in 2006 in parteneriat cu Centru Anti-Drog. Scopul campaniei a fost acela de a sensibiliza opinia publica si de a lupta impotriva discriminarii persoanelor sero-pozitive.
   
 • Organizarea a doua campanii de promovare a voluntariatului : anual, voluntarii activi ofera colegilor lor si nu numai informatii despre importanta voluntariatului si a implicarii in viata comunitatii in cadrul a doua campanii, precum si a ceea ce inseamna sa fii voluntar.
GALA VOLUNTARULUI

Isi propune sa premieze meritele deosebite ale voluntarilor ce au participat timp de un an la diversele activitati din cadrul programului de voluntariat al FSC.

PRINTRE TINERI (Buletinul Voluntarului)
Au fost editate trei numere , 3000 de exemplare care au fost distribuite in liceele din Bacau, la institutiile judetene si autoritati. Articolele, conceptia apartin in totalitate voluntarilor FSC.

RECREATIVE
diverse activitati distractive pentru voluntari (vizionare de filme, dezbateri pe teme si petreceri tematice).Parteneri:

 • Inspectoratul Scolar Judetean;
 • 9 licee si colegii din Bacau
 • Universitatea George Bacovia si Universitatea Bacau

Finatatori:

 • Consiliul Local Bacau
 • Relief Fund For Romania
 • Fundatia Ratiu Fundatia
 • Vodafone Romania
 • ANSIT
Comments